02168439

مشاوره رایگان قبل از خرید !

02168439

مشاوره رایگان قبل از خرید !

آشنایی با عوامل تاثیر گذار بر قیمت ورق

آشنایی با عوامل تاثیر گذار بر قیمت ورق

فهرست آشنایی با عوامل تاثیر گذار بر قیمت ورق

آشنایی با عوامل تاثیر گذار بر قیمت ورق

قیمت ورق و عوامل تاثیر گذار بر قیمت ورق

در زمان اجرای پروژه های بزرگ ساخت و ساز یکی از عوامل بسیار مهم برنامه ریزی صحیح و دقیق است. معمولا برآورد هزینه هم یکی از اجزای اصلی این نوع برنامه ریزی ها محسوب می شود. ورق های فولادی یکی از اجزای جدا نشدنی در پروژه های ساخت و ساز و صنایع مختلف هستند, بنابراین آشنایی با عوامل تاثیر گذار بر قیمت ورق عامل مهمی است که باید در برنامه ریزی های خود در نظر داشته باشید.

در حال حاضر پیشرفت تکنولوژی و ماشین آلات باعث شده است که بتوان بسیاری از پروژه ها را با هزینه ای بسیار مقرون به صرفه تر از گذشته انجام داد. با وجود کاهش قابل توجه در هزینه های ساخت ورق های فلزی تخمین هزینه درست پروژه می تواند عامل ارزشمندی باشد. (جهت خرید و بررسی به قیمت ورق مراجعه نمایید) در ادامه این مطلب قصد داریم در مورد عواملی که بر قیمت ورق های فولادی تاثیر گذار هستند صحبت کنیم.

قیمت ورق و عوامل تاثیر گذار بر قیمت ورق
قیمت ورق و عوامل تاثیر گذار بر قیمت ورق

کیفیت کارخانه تولید کننده

این مورد از عوامل تاثیرگذار بر قیمت ورق یکی از مهمترین این عوامل نیز محسوب می شود. کیفیت ورق تولیدی یک کارخانه به عوامل مختلفی مانند جنس مواد اولیه, فرآیند تولیدی, نیروی کاری که در تولید ورق نقش داشته اند و… بستگی دارد. در ادامه هریک از این عوامل را بررسی خواهیم کرد :

مواد اولیه :

قیمت مواد اولیه ای که برای هر ورق استفاده می شود ممکن است متفاوت باشد. درواقع نوسانات بازار فلزات می تواند بر قیمت تمام شده یک ورق تاثیرگذار باشد. قیمت مواد اولیه ممکن است نوسانات زیادی داشته باشد که این نوسانات قیمت گذاری تولید کنندگان ورق در سراسر کشور را تحت تاثیر قرار می دهد. همچنین برخی از مواد اولیه نسبت به سایر آنها قیمت کمتری دارند.

فرآیند تولید :

این مورد بیشتر مربوط به دستگاه هایی که برای ساخت ورق های فلزی مورد استفاده قرار می گیرند بستگی دارد. همچنین طراحی محصولات هم عامل مهمی در قیمت آنها است. برای مثال قیمت یک قطعه فلز که می تواند فقط با یک پانچ ساخته شود ارزانتر از قطعه ای است که فرآیند تولیدی پیچیده تری دارد. (جهت مطالعه بیشتر به ورق چیست مراجعه نمایید)

نیروی انسانی :

میزان فعالیت های فیزیکی که برای تکمیل فرآیند تولیدی یک ورق فلزی باید انجام شود بر روی تعداد کارگران درگیر در این فرآیند تاثیر می گذارد. همچنین موضوع دیگری که در اینجا باید به آن توجه شود مهارت مورد نیاز برای کار با برخی از دستگاه ها است که بر روی هزینه نهایی تاثیر می گذارد. بسیاری از تولیدکنندگان از دستگاه هایی که توسط کامپیوتر کنترل می شوند استفاده می کنند. برای مثال CNC را می توانیم نام ببریم که ورق هایی با برش های دقیق تولید می کند و سرعت و کیفیت کار را هم بالا می برد.

کیفیت کارخانه تولید کننده
کیفیت کارخانه تولید کننده

ضخامت ورق

قطعا ابعاد و ضخامت ورق هایی که سفارش می دهید می تواند عامل تاثیر گذاری در قیمت آنها باشد. بهتر است بدانید که این عامل با توجه به نوع ورقی که سفارش می دهید ممکن است متفاوت باشد. برای مثال ورق سیاه و ورق گالوانیزه در بازار با ضخامت های متفاوتی یافت می شوند. بهترین کار این است که قبل از خرید قیمت ورق مورد نظر خود را در اینترنت چک کنید. (جهت مطالعه بیشتر به ورق سیاه چیست مراجعه نمایید)

ضخامت ورق
ضخامت ورق

نوسانات ارزی

این مورد از عوامل تاثیر گذار بر قیمت ورق از جمله عواملی است که قیمت محصولات فولادی را نه تنها در کشور ما بلکه در کشورهای خارجی مانند آمریکا هم تحت تاثیر قرار می دهد. درواقع نوسانات ارزی می توانند قیمت فولاد را در تمام کشورهای جهان تحت تاثیر قرار بدهند. (جهت مطالعه بیشتر به قیمت آهن آلات در سال ۱۴۰۳ مراجعه نمایید)

همچنین از آنجایی که ارزش پول ایران در سال های اخیر کاهش قابل توجهی نسبت به ارزهای خارجی مانند دلار و یورو داشته است, در نتیجه قیمت ورق های فولادی هم افزایش پیدا کرده اند.

این موضوع بر روی محصولات فولادی که از خارج از کشور وارد می شوند هم تاثیر دارد و هزینه تمام شده آنها را هم بالاتر می برد. به این ترتیب هزینه مواد اولیه تولید ورق بالا می رود و به دنبال آن قیمت ورق هم افزایش پیدا می کند. (جهت مطالعه بیشتر به تحلیل قیمت آهن مراجعه نمایید)

نوسانات ارزی
نوسانات ارزی

وضعیت بورس

از دیگر عوامل موثر در قیمت ورق وضعیت بورس است. سهام بسیاری از کارخانه های تولید کننده ورق های فولادی در بازار بورس و اوراق بهادار کشور عرضه شده است و همین مسئله بر روی قیمت محصولات این کارخانه ها هم تاثیر می گذارد. به این ترتیب وضعیت بازار بورس کشور یکی از عواملی است که به صورت مستقیم بر روی قیمت انواع ورق های فولادی تاثیر می گذارد. (جهت مطالعه بیشتر به فولاد چیست مراجعه نمایید)

وضعیت بورس
وضعیت بورس

میزان واردات و صادرات

در برخی موارد محصولات تولید شده در داخل کشور هزینه تمام شده کمتری خواهند داشت. ولی زمانی که تورم بالا باشد ممکن است هزینه نیروی انسانی افزایش پیدا کند و در نتیجه قیمت محصولات فولادی هم بالاتر برود. معمولا برخی از مواد اولیه از خارج از کشور وارد می شوند.

اما همین موارد نیز ممکن است تحت تاثیر نوسانات ارز قرار بگیرند و باعث افزایش قیمت ورق در اثر بالا رفتن هزینه تولید شوند.

میزان صادرات نیز یکی از عوامل تاثیر گذار بر قیمت ورق است. همانطور که می دانید در حال حاضر تقاضا برای محصولات صادراتی مانند ورق گرم افزایش زیادی پیدا کرده است اما به دلیل بالا رفتن قیمت ارز, قیمت آهن آلات صادراتی هم افزایش پیدا کرده اند.

میزان واردات و صادرات
میزان واردات و صادرات

رنگی یا بدون رنگ بودن ورق

گاهی اوقات بر اساس سفارش مشتری ورق های گالوانیزه را طی یک فرآیند خاص رنگ آمیزی می کنند. این رنگ آمیزی می تواند عامل موثری در قیمت ورق ها باشد. ورق های رنگی وزن کمی دارند و مقاومت آنها در برابر خوردگی و زنگ زدگی بسیار بالا است. همچنین این ورق ها علاوه بر زیبا بودن بسیار بادوام هستند و به راحتی هم نصب می شوند. از این ورق های رنگ آمیزی شده در صنایع مختلفی مانند ساخت بدنه کانتینرها یا لوازم خانگی استفاده می شود. بنابراین رنگی بودن یا نبودن ورق ها بر روی قیمت آنها تاثیر دارد. (جهت مطالعه بیشتر به ورق گالوانیزه چیست مراجعه نمایید)

رنگی یا بدون رنگ بودن ورق
رنگی یا بدون رنگ بودن ورق

هزینه حمل و نقل

هزینه حمل و نقل هم ازجمله عوامل موثری است که می تواند باعث افزایش قیمت ورق شود. مواد اولیه ای که برای تولید ورق ها به کار می روند معمولا حجم بیشتری نسبت به محصول تولیدی دارند. برای جابجایی این حجم زیاد از آهن آلات باید از وسایل نقلیه ای مانند کشتی استفاده شود که به سوخت نیاز دارند. درنتیجه قیمت سوخت هایی مانند نفت هم بر روی قیمت ورق تاثیر می گذارد. درواقع هزینه حمل و نقل را می توان از مهمترین عوامل موثر در قیمت ورق محسوب کرد.

هزینه حمل و نقل
هزینه حمل و نقل

 

جهت مطالعه بیشتر به ویکی پدیا مراجعه فرمایید.

آیا مفید بود ؟

بر روی ستاره ها کلیک نمایید

تلگرام
واتس‌اپ
ایمیل
فیسبوک
توییتر
پرینت
مقالات مرتبط
ناودانی

ناودانی چیست ؟

ناودانی چیست ؟ کاربرد و انواع ناودانی مشخصات ناودانی از لحاظ جنس, ظاهر, وزن, ساختار

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *