ورق در خودرو سازی چه نقشی دارد ؟

فهرست ورق در خودرو سازی چه نقشی دارد ؟

ورق در خودرو سازی چه نقشی دارد ؟ چه ورق هایی در خودروسازی به کار می روند

ورق در خودرو سازی چه نقشی دارد

قبل از اینکه بررسی کنیم ورق در خودرو سازی چه نقشی دارد بهتر است ابتدا به تعریف ماهیت ورق بپردازیم. ورق ها فلزات نازکی هستند که ضخامتی بین 0.4 تا 6 میلی متر دارند. فلزات با ضخامت بالاتر به عنوان صفحه فلزی شناخته می شوند. ورق های فلزی به دلیل قابلیت برش دهی و شکل پذیری که دارند یکی از مواد اصلی در فلزکاری محسوب می شوند. ازجمله ویژگی های مهم ورق های فولادی مقاومت بالا, ابعاد دقیق, سطح صاف و هزینه مقرون به صرفه آنها است. ورق های فلزی را می توان علاوه بر اتومبیل ها در هواپیماها, تجهیزات ساخت و ساز و… به کار برد. (جهت خرید و بررسی به قیمت ورق مراجعه نمایید)

ورق های فلزی نقش مهمی در صنعت خودرو سازی دارند. اکثر خودروهای سنگین با استفاده از ورق های فلزی ساخته می شوند. درواقع فلزات مواد اولیه اصلی در صنعت خودرو سازی محسوب می شوند. دلیل استفاده فراوان از فلزات در صنعت خودرو سازی این است که می توان فلز را به راحتی به شکل های مختلف در آورد. (جهت مطالعه بیشتر به فلز چیست مراجعه نمایید)

چندین قرن است که فرآیند شکل دهی ورق های فلزی مورد استفاده قرار می گیرد. امروزه از هر دو روش سنتی و مدرن شکل دهی ورق ها در صنعت خودرو سازی استفاده می شود. اکثر فرآیندهای شکل دهی ورق های فلزی توسط دستگاه هایی که به وسیله کامپیوتر کنترل می شوند انجام می شود. به این شکل می توان با استفاده از روشی سریع و قابل اعتماد قطعات خودرو را تولید کرد.

از ورق های فلزی مختلفی در صنعت خودرو سازی استفاده می شود. ازجمله این ورق ها می توانیم ورق سیاه, ورق گالوانیزه و آلیاژهای فلزی دیگری را نام ببریم که کاربردهای زیادی در این صنعت دارند. در ادامه نقش ورق ها در صنعت خودرو سازی را با هم بررسی خواهیم کرد. (جهت مطالعه بیشتر به ورق چیست مراجعه نمایید)

ورق در خودرو سازی چه نقشی دارد
ورق در خودرو سازی چه نقشی دارد

کاربرد ورق در صنایع

در ادامه می توانید توضیح مختصری در مورد کاربردهای انواع ورق های فولادی در صنایع مختلف را مشاهده کنید:

ورق سیاه : یکی از پرکاربردترین ورق های فولادی ورق سیاه است که از طریق فرآیند نورد گرم تولید می شود. از ورق سیاه برای تولید بسیاری از ورق های فولادی دیگر مانند ورق های گالوانیزه هم استفاده می شود. از کاربردهای این ورق در صنایع مختلف می توانیم به استفاده در صنعت خودرو سازی, لوله, پروفیل, تانکر, کشتی سازی و… اشاره کنیم. (جهت مطالعه بیشتر به ورق سیاه چیست مراجعه نمایید)

ورق گالوانیزه : این نوع ورق ها مقاومت خوبی در برابر خوردگی, پوسیدگی و خراش های سطحی از خود نشان می دهند و یکی از ورق هایی هستند که در صنعت خودرو سازی هم کاربرد زیادی دارند. از دیگر کاربردهای این نوع ورق می توان به استفاده در صنعت لوله سازی, ساخت لوازم خانگی, ساخت سقف سوله ها و ساخت مخازن نگهدارنده آب اشاره کرد. در بخش های بعد بررسی می کنیم که این نوع ورق در خودرو سازی چه نقشی دارد. (جهت خرید و بررسی به ورق سیاه مراجعه نمایید)

ورق های ضد زنگ : این نوع ورق ها که درصد خیلی کمی کربن در ترکیب آنها به کار رفته است یکی از مقاوم ترین ورق های فولادی در مقابل خوردگی محسوب می شوند. این ورق ها به دلیل سختی بالایی که دارند در ساخت بدنه خودروها و کامیون ها, در صنایع پتروشیمی, ساخت لوازم خانگی و… به کار می روند.  (جهت مطالعه بیشتر به قیمت آهن به چه معیاری بستگی دارد مراجعه نمایید)

کاربرد ورق در صنایع
کاربرد ورق در صنایع

نقش ورق در صنعت خودرو سازی

در این بخش بررسی می کنیم که انواع ورق ها چه نقشی در خودرو سازی دارند. برای مثال از ورق های سیاه به دلیل ضخامت و استحکام بالایی که دارند معمولا برای ساخت بدنه خودروها, شاسی و بخش های زیر خودرو استفاده می شود. همچنین از فولاد ضد زنگ و ورق گالوانیزه هم برای ساخت بخش های مختلف خودرو مانند بدنه, ترمز, اگزوز, موتور, سقف خودرو و موارد بسیار بیشتری استفاده می شود. (جهت مطالعه بیشتر به فرمینگ ورق مراجعه نمایید)

ناگفته نماند که در ساخت ماشین های سنگینی مانند لودر و بولدوزر هم از انواع ورق های فولادی استفاده می شود.

نقش ورق در صنعت خودرو سازی
نقش ورق در صنعت خودرو سازی

ورق خودرو از چه جنس و آلیاژی است

بر اساس نوع خودرویی که قرار است ساخته شود ورق فولادی که در فرآیند ساخت آن به کار می رود هم ممکن است متفاوت باشد. برای مثال برخی از خودروها مانند خودروهایی که در مناطق نظامی مورد استفاده قرار می گیرند به دلیل اینکه امکان سایش بدنه آنها وجود دارد باید با استفاده از ورق های بسیار مقاوم ساخته شوند. در چنین مواردی می توان از ورق های هاردوکس استفاده کرد. این ورق ها که با عنوان ورق های ضد سایش هم شناخته می شوند انواع مختلفی دارند که معمولا از ورق هاردوکس دیلیدور برای ساخت بدنه خودروها استفاده می شود. (جهت مطالعه بیشتر به ورق سخت چیست مراجعه نمایید)

یکی دیگر از فولادهای مقاومی که می توان برای ساخت بدنه خودروها استفاده کرد فولاد ck45 است. اگر می خواهید بدانید این ورق در خودرو سازی چه نقشی دارد باید بگوییم که این نوع ورق ها به دلیل درصد کربن بسیار کمی که در ترکیب آنها به کار رفته است مقاومت بسیار بالایی دارند و ازجمله فولادهای ضد سایش به شمار می روند.

علاوه بر این ها از ورق های گالوانیزه هم چناچه در بخش های قبل ذکر شد به دلیل روکش به کار رفته بر روی سطح آنها در برابر خوردگی مقاوم هستند و گزینه خوبی برای ساخت بدنه خودروها محسوب می شوند.

یکی دیگر از ورق های فولادی که در صنعت خودرو سازی کاربرد دارد آلیاژ 304 است. این آلیاژ محبوب ترین و مقرون به صرفه ترین آلیاژ فولاد ضد زنگ است. این آلیاژ فولاد قادر است در برابر خوردگی و بسیاری از مواد شیمیایی مقاومت کند و از آن برای ساخت وسایلی مانند تسمه, فویل و… استفاده می شود. (جهت مطالعه بیشتر به تسمه چیست مراجعه نمایید)

ورق خودرو از چه جنس و آلیاژی است
ورق خودرو از چه جنس و آلیاژی است

ضخامت ورق بدنه خودرو

ورق های فولادی نازکی هم که برای ساخت خودرو مورد استفاده قرار می گیرند از طریق فرآیند نورد تخت تولید می شوند و ضخامت آنها از 5.76 میلی متر بالاتر نمی رود. همچنین عرض ورق های نازک به کار رفته در صنعت خودرو سازی حداقل 610 میلی متر است. با این حال ضخامت ورق های مورد استفاده در خودروهای وارداتی و خودروهای ساخت داخل با هم متفاوت هستند.

ضخامت ورق بدنه خودرو
ضخامت ورق بدنه خودرو

به عنوان مثال برای ساخت خودروهای پژو 405 که تولید داخل کشور هستند از ورق های سیاه تولید کارخانه فولاد مبارکه اصفهان استفاده می شود. این ورق ها حدود 0.7 میلی متر ضخامت دارند. اما ورق هایی که برای ساخت پراید به کار می روند از کشور کره جنوبی وارد می شوند. این نوع ورق های سیاه ساخت خارج از کشور ضخامتی به اندازه 0.76 میلی متر دارند.

جهت مطالعه بیشتر به ویکی پدیا مراجعه فرمایید.

آیا مفید بود ؟

بر روی ستاره ها کلیک نمایید

تلگرام
واتس‌اپ
ایمیل
فیسبوک
توییتر
پرینت
مقالات مرتبط
کربن زدایی در فولاد

کربن زدایی فولاد

کربن زدایی فولاد کربن زدایی زمانی اتفاق می افتد که اتم های کربن در سطح

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جدیدترین مقالات

فولاد سبز چیست

فولاد سبز چیست

فولاد سبز چیست؟ صنعت فولاد عامل مهمی در اقتصاد جهانی است. فولاد سبز تقریبا در

کربن زدایی در فولاد

کربن زدایی فولاد

کربن زدایی فولاد کربن زدایی زمانی اتفاق می افتد که اتم های کربن در سطح