02168439

مشاوره رایگان قبل از خرید !

02168439

مشاوره رایگان قبل از خرید !

تفاوت لوله درز دار و بدون درز چیست ؟

تفاوت لوله درزدار و بدون درز

فهرست تفاوت لوله درز دار و بدون درز چیست ؟

تفاوت لوله درز دار و بدون درز چیست ؟

تعریف جزئی از لوله درز دار و بدون درز

در طول زمان صنایع مختلف تکامل پیدا کرده و پیچیده تر شده اند, به همین دلیل محصولات لوله کشی و سیستم های مورد نیاز این صنایع نیز به منظور همگام سازی با آنها تکامل پیدا کرده اند. روش های زیادی برای ساخت لوله وجود دارد اما معروف ترین این روش ها منجر به تولید لوله های بدون درز و درز دار می شوند. این لوله ها ازجمله پرکاربردترین لوله های مورد استفاده در صنعت هستند که دهه ها است مورد استفاده قرار می گیرند. در ادامه این مطلب با تفاوت لوله درز دار و بدون درز و (جهت مطالعه بیشتر به لوله درزدار مراجعه نمایید) ویژگی های هریک آشنا خواهید شد.

لوله بدون درز چیست :

لوله های بدون درز با استفاده از شمش های فولادی ساخته می شوند. در طی فرآیند تولید این شمش های فولادی تحت حرارت قرار می گیرند, کشیده می شوند و در نهایت روی یک قالب فشار داده شده یا کشیده می شوند. (جهت مطالعه بیشتر به فولاد چیست مراجعه نمایید) در مرحله بعدی این شمش ها با دستگاهی شبیه به میله سوراخ می شوند که این امر موجب افزایش قطر داخلی و کاهش قطر خارجی می شود. این لوله ها نیازی به جوشکاری ندارند. در صورتی که لوله های بدون درز با اندازه های متفاوتی تولید شوند با افزایش قطر لوله هزینه تولید هم افزایش پیدا می کند. کاربرد لوله های بدون درز (جهت مطالعه بیشتر به لوله بدون درز مراجعه نمایید) بیشتر در زمینه عملیات لوله کشی, انتقال مایعات, کشتی سازی, ساخت مخزن تحت فشار, در صنعت ساخت و ساز و صنایع شیمیایی است.

لوله درز دار چیست :

برای ساخت لوله های درز دار معمولا از ورق های فولادی استفاده می شود که به شکل کویل در بازار موجود هستند. (جهت خرید و بررسی به قیمت ورق مراجعه نمایید) این ورق های فولادی تحت عملیات نورد قرار می گیرند و سپس از طریق فرآیندی خاص جوشکاری می شوند. لوله های بدون درز را می توان با هر نوع ابعادی و بدون محدودیت تولید کرد. کاربرد لوله درز دار شامل انتقال آب, روغن یا مقدار زیادی گاز است.

تفاوت لوله درز دار و بدون درز

تفاوت اساسی این دو لوله را می توان از نام آنها هم به وضوح تشخیص داد. تفاوت اصلی لوله درز دار و بدون درز در روش ساخت آنها است. درحالی که یکی از این لوله ها با استفاده از شمش فولادی و عملیات نورد و اکستروژن ساخته می شوند, دیگری با استفاده از جوشکاری ساخته می شود و دارای شکاف هایی بر روی سطح خود است. علاوه بر روش تولید معیارهای دیگری هم وجود دارد که لوله های درز دار و بدون درز را از هم متفاوت می کند. این معیارها را می توانید در زیر مشاهده کنید :

تفاوت لوله درزدار و بدون درز
تفاوت لوله درزدار و بدون درز

1. تفاوت در هزینه

لوله های درز دار به شکل قابل توجهی ارزان تر از لوله های بدون درز هستند و با طول بیشتری هم در بازار یافت می شوند. با وجود اینکه ابعاد لوله های درز دار در اغلب موارد بیشتر از لوله های بدون درز است, اما لوله های بدون درز به دلیل هزینه های مواد اولیه و عملیات تولیدی دارای قیمت بالاتری هستند.

2. تفاوت در مراحل ساخت لوله

لوله های درز دار معمولا حدود 20 درصد کمتر از لوله های بدون درز تحت فشار قرار می گیرند. همچنین به دلیل انجام عملیات جوشکاری بر روی این لوله ها و وجود شکاف بر روی سطح آنها نمی توان از لوله های درز دار در محیط هایی با فشار بالا و شرایط بحرانی استفاده کرد. از دیگر تفاوت های این دو لوله در مراحل ساخت این است که فرآیند تولید لوله بدون درز پیچیده و طولانی است اما لوله های درز دار طی فرآیندی ساده تر و در زمان کوتاه تری تولید می شوند. (جهت مطالعه بیشتر به لوله جدار چاه مراجعه نمایید)

تفاوت لوله درزدار و بدون درز
تفاوت لوله درزدار و بدون درز

3. تفاوت لوله درز دار و بدون درز در شکل ظاهری

لوله های بدون درز به دلیل اینکه تحت فرآیند اکستروژن تولید می شوند سطح ناهمواری دارند. ولی لوله های درز دار سطحی صاف و با کیفیت بالا دارند.

4. تفاوت در کاربرد لوله

لوله بدون درز برای محیط هایی با فشار بالا و مکان هایی که امکان پوسیدگی و خوردگی وجود دارد مناسب هستند و لوله درز دار در محیط هایی با فشار کم و خوردگی پایین استفاده می شود.

(جهت مطالعه بیشتر به شبکه بارنده خودکار مراجعه نمایید)

5. تفاوت در سایز لوله

تفاوت لوله درز دار و بدون درز در سایز به این شکل است که لوله های بدون درز با سایز 24 اینچ و لوله های درز دار بدون محدودیت در اندازه تولید می شوند.

لوله بدون درز
لوله بدون درز

6. تفاوت در میزان آسیب پذیری

لوله سیملس نسبت به لوله های درز دار مقاومت بیشتری در برابر فشار, خوردگی و پوسیدگی دارد و میزان آسیب پذیری آن کمتر است.

7. جوشکاری

عملیات جوشکاری اغلب بر روی لوله های درز دار انجام می گیرد. لوله های بدون درز معمولا تحت عملیات جوشکاری قرار نمی گیرند.

8. اندازه دانه

در اغلب موارد اندازه دانه های لوله های درز دار و لوله های بدون درز با هم یکسان است و معمولا این دو لوله در این زمینه تفاوت خاصی ندارند.

9. تفاوت لوله درز دار و بدون درز در استحکام

استحکام لوله سیملس و لوله های درز دار به ترکیب آلیاژهای به کار رفته در مواد اولیه آنها بستگی دارد. ولی به دلیل اینکه لوله مانسیمان یا بدون درز تحت فشار بیشتری قرار می گیرد معمولا استحکام بیشتری هم دارد. (جهت مطالعه بیشتر به لوله اسپیرال مراجعه نمایید)

لوله درز دار
لوله درز دار

10. مقاومت در برابر خوردگی

تفاوت لوله درز دار و بدون درز در این زمینه به این صورت است که لوله های بدون درز مقاومت بیشتری در برابر خوردگی از خود نشان می دهند.

11. خمش و انبساط

لوله مانسیمان نسبت به لوله درز دار خمش و انبساط بیشتری دارد. لوله های درز دار نسبت به لوله سیملس گردی و خمش کمتری دارند.

12. قطر و ضخامت لوله

قطر و ضخامت لوله های بدون درز نسبت به لوله درز دار بیشتر است. لوله های بدون درز به دلیل ضخامت بیشتر سنگین تر هم هستند. لوله های درز دار معمولا قطر کمتری دارند.

کارایی و کاربرد لوله درز دار و بدون درز

معمولا از لوله های بدون درز در صنایع ساختمانی به شکل گسترده ای استفاده می شود و لوله مانسیمان نسبت به سایر لوله های فولادی کاربرد خیلی بیشتری در این صنعت دارد. با این حال زمانی که نیاز به لوله کشی در ابعاد بزرگتر باشد, یعنی 24 اینچ به بالا, به دلیل هزینه کمتری که لوله های درز دار دارند اغلب از این لوله ها استفاده می شود. علاوه بر هزینه پارامترهای دیگری هم برای انتخاب نوع لوله در نظر گرفته می شود که این پارامترها شامل نسبت قطر به ضخامت, میزان در دسترس بودن, مقاومت در برابر خوردگی و… هستند.

جهت مطالعه بیشتر به ویکی پدیا مراجعه فرمایید.

آیا مفید بود ؟

بر روی ستاره ها کلیک نمایید

تلگرام
واتس‌اپ
ایمیل
فیسبوک
توییتر
پرینت
مقالات مرتبط
سوله چیست

سوله چیست ؟

سوله چیست ؟ آشنایی با سوله و انواع آن تاریخچه سوله پیش از اینکه به

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *