لوله داربست چیست و با اجزای لوله داربست آشنا شوید

فهرست لوله داربست چیست و با اجزای لوله داربست آشنا شوید

لوله داربست چیست و با اجزای لوله داربست آشنا شوید

یکی از لوله هایی که از طریق فرآیند رول گرم تولید می شود لوله داربستی (Scaffolding pipe) است. از این نوع لوله ها در صنعت ساختمان سازی به شکل گسترده ای استفاده می شود و یکی از مشهورترین کاربردهای آنها در نمای ساختمان ها است. لوله داربستی در ابعاد 5, 2 و 1 اینچی در دسترس هستند. لوله داربستی لوله های صنعتی هستند که هیچ نوع مایعی را درون خود حمل نمی کنند. در ادامه بررسی می کنیم که لوله داربست چیست و نکات آن را در اختیار شما قرار می دهیم.

معرفی و مشخصات لوله داربستی
معرفی و مشخصات لوله داربستی

لوله داربست چیست و نکات آن

لوله های داربستی که نوعی لوله درز دار هستند با نام لوله 5 اینچی هم شناخته می شوند. (جهت مطالعه بیشتر به لوله درزدار چیست مراجعه نمایید)  برای تولید این نوع لوله ها از ورق سیاه استفاده می شود. فرآیند تولید هم به این شکل است که رول ورق سیاه که توسط نورد تولید شده است باز می شود, سپس با استفاده از یک دستگاه برش به نوارهایی با ابعاد 6 اینچ برش داده شده و بعد به کارخانه های دارای غلتک فرستاده می شوند. این نوارها در ابتدا شکلی شبیه به U دارند اما با قرار گرفتن تحت فشار به شکل O در می آیند و در آخر عملیات جوشکاری بر روی آنها انجام می شود و به حالت دو طرفه در می آیند. (جهت خرید و بررسی به قیمت ورق مراجعه نمایید)

گاهی اوقات از داربست ها به عنوان تکیه گاه بخشی از سازه استفاده می شود. ساخت داربست به تخصص زیادی نیاز دارد زیرا در صورت آسیب دیدن می توانند منجر به ایجاد خسارات زیادی شوند. فاصله داربست از ساختمان حدود 1 تا 4 سانتی متر است اما در نهایت این معمار است که فاصله مناسب را انتخاب می کند. (جهت مطالعه بیشتر به سازه فلزی چیست مراجعه نمایید)

لوله داربستی چیست
لوله داربستی چیست

انواع لوله داربستی

1. داربست چکشی ستاره :

این نوع لوله داربستی از مهارهای افقی و پایه های عمودی تشکیل شده اند. ازجمله مزایای استفاده از این نوع داربست این است که به راحتی باز و بسته می شوند, به استفاده از آچار نیازی ندارند, در ارتفاعات لزومی ندارد از مهار استفاده شود, همچنین برای نصب نیازی به نیروی کار ماهر ندارد. جابجایی و انتقال این لوله ها هم به سهولت صورت می گیرد.

2. داربست مثلثی :

برای اینکه بررسی کنیم لوله داربست چیست و نکات آن را بهتر متوجه شوید, باید با داربست مثلثی آشنا شوید. این نوع داربست ها از قاب های مثلثی ساخته شده اند که به شکل نر و ماده به هم متصل می شوند. از مزایای استفاد از این نوع لوله داربست می توانیم به سهولت در باز و بسته شدن و عدم نیاز به کارگر ماهر اشاره کنیم.

3. داربست چکشی کاسه ای :

این نوع داربست ها از پایه های عمودی و مهارهای افقی ساخته می شوند. ازجمله مزایای این لوله ها می توان به امکان گسترش نقشه, نیاز به ترمزگیری در ارتفاع بالا و قابلیت استفاده در داربست های مختلف اشاره کرد.

4. داربست معلق :

در صورتی که امکان نصب داربست بر روی زمین وجود نداشته باشد می توان آن را به صورت معلق بر روی سطح خارجی یا همان دیواره ساختمان نصب کرد. از آنجایی که این داربست ها به شکل یک سکو از دیواره ساختمان خارج شده است به آنها داربست معلق گفته می شود.

5. داربست پایه دار :

داربست های پایه دار برخلاف داربست معلق برای استفاده در ارتفاعات زیاد مناسب نیستند. اما سرعت نصب بالایی دارند. ارتفاع پایه ها حداکثر تا 4.5 متر می رسد و پایه ها باید کاملا ثابت شوند.

انواع لوله داربستی
انواع لوله داربستی

اجزای تشکیل دهنده داربست

• لوله داربست چیست و نکات آن :

در کل دو نوع لوله داربست وجود دارد, لوله داربست گالوانیزه و استیل. همانطور که ذکر کردیم این لوله ها به شکل درز دار هستند و ازجمله مشخصات لوله داربستی می توانیم به ضخامت آنها که 3.5 تا 7 میلی متر است, قطر لوله داربست که اغلب 3 میلی متر است, طول 4 تا 5 میلی متری و وزن 4 تا 5 کیلوگرمی آنها اشاره کنیم. البته باید دقت داشته باشید که وزن لوله های داربست به طول لوله و نوع ماده مورد استفاده بستگی دارد, وزن لوله های فولادی معمولا بیشتر است. (جهت مطالعه بیشتر به فولاد چیست مراجعه نمایید)

• بست داربست :

بست های داربست با توجه به نوع داربست ها انتخاب می شوند و در انواع تک پیچ, دو پیچ و… در بازار وجود دارند.

• میله شکاف دار اتصال :

این نوع میله ها که دارای اتصال داخلی هستند معمولا برای طولانی تر کردن لوله های داربست مورد استفاده قرار می گیرند.

• لوله های افقی :

این لوله ها برای مهار داربست در طول آن متصل می شوند.

• پایه قابل تنظیم :

این پایه به دیواره داخلی انتهای لوله متصل می شود و می تواند ارتفاع پایه داربست را تنظیم کند.

• صفحه زیر ستون :

این صفحه که یک پایه مربع شکل است برای توزیع بار از پایه ستون به پایه مورد استفاده قرار می گیرد.

• نردبان :

برای دسترسی پیدا کردن به طبقات بالای داربست از نردبان های آلومینیومی استفاده می شود. طول استاندارد نردبان داربست حدودا 3 متر است و باید با زاویه 2 درجه نصب شود.

• جک داربست چیست و نکات آن :

از این جک برای ثابت کردن داربست در یک مکان ثابت استفاده می شود.

• چرخ داربست متحرک :

از این چرخ ها در داربست های متحرک استفاده می شود.

• سیم مخصوص داربست :

این سیم ها که از جنس گالوانیزه هستند برای اتصال تخته های داربست مورد استفاده قرار می گیرند.

• بالابر :

همانطور که از نام این وسیله پیدا است از بالابر برای بلند کردن تجهیزات داربست استفاده می شود.

اجزای تشکیل دهنده داربست
اجزای تشکیل دهنده داربست

کاربرد لوله داربست چیست و نکات آن

برخلاف سایر لوله ها, از لوله داربستی برای انتقال مایعات استفاده نمی شود و معمولا برای ساخت و ساز به کار می روند. برای مثال با استفاده از داربست ها می توان به ارتفاعات یا همان طبقات بالاتر ساختمان ها دسترسی پیدا کرد. برای این کار می توان استفاده از داربست برای کارگران مشغول به کار تکیه گاه درست کرد. همچنین از این لوله ها در پروژه های عمرانی مانند ساخت پل و برای ساخت غرفه های نمایشگاه و… استفاده می شود. البته می توان از لوله های داربست برای مقاوم سازی ساختمان ها هم استفاده کرد.

کاربرد لوله داربست چیست و نکات آن
کاربرد لوله داربست چیست و نکات آن

قیمت لوله داربستی

عواملی که بر قیمت لوله داربستی تاثیر دارند شامل موارد زیر هستند :

• جنس لوله داربستی (فولاد گالوانیزه و..)

• ابعاد لوله (طول و قطر لوله داربست که شامل داخلی و خارجی لوله می شود)

• فرآیند تولید لوله

• ضخامت لوله داربست

• شرکت تولید کننده لوله داربستی

جهت مطالعه بیشتر به ویکی پدیا مراجعه فرمایید.

آیا مفید بود ؟

بر روی ستاره ها کلیک نمایید

تلگرام
واتس‌اپ
ایمیل
فیسبوک
توییتر
پرینت
مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جدیدترین مقالات

تحلیل قیمت آهن

تحلیل قیمت آهن

تحلیل قیمت آهن قیمت محموله های سنگ آهن با ۶۳.۵ درصد برای تحویل در تیانجین