توری مش یا مش جوشی چیست ؟ 

توری مش یا مش جوشی
در این مطلب میخوانید:

توری مش یا مش جوشی چیست ؟

تعریف توری مش

در پاسخ سوال توری مش یا مش جوشی چیست باید بگوییم که مواد اولیه این توری های فلزی شامل میلگردهای ساده و آجدار هستند. این توری ها با استفاده از سیم مفتول های آهنی و گالوانیزه هم ساخته می شوند و در نهایت به شکل شبکه ای فولادی در می آیند. این محصول به دلیل اینکه مقاومت بیشتری نسبت به سیم مفتول دارد در صنایع ساختمان سازی به شکل گسترده ای به کار می رود. برای تولید توری مش جوشی welded wire reinforcement همانطور که از نامش پیدا است باید سیم مفتول ها را از طریق فرآیند خاصی به هم جوش داد. (جهت مطالعه بیشتر به سیم مفتول مراجعه نمایید) در ادامه با روش تولید و انواع توری مش جوشی آشنا خواهید شد.

توری مش یا مش جوشی چیست ؟
توری مش یا مش جوشی چیست ؟

ویژگی توری مش یا مش جوشی چیست

یکی از ویژگی های قابل توجه مش این است که انعطاف پذیر نیست و مانند ورق های آهنی نمی توان آن را در حالت های مختلف به کار گرفت و تنها باید در یک حالت از آن استفاده شود. (جهت خرید و بررسی به قیمت ورق مراجعه نمایید) همچنین همانطور که اشاره کردیم می توان مش های فولادی را با استفاده از فرآیند جوشکاری تولید کرد که در این صورت به آن ها توری مش جوشی گفته می شود. روند تولید این نوع مش ها به کاربرد آنها بستگی دارد. اما اگر بخواهیم این فرآیند را به صورت کلی توضیح دهیم باید بگوییم که برای ساخت توری مش جوشی باید میلگردهای ساده یا آجدار را بر اساس طرح مورد نظر با جوشکاری به هم متصل کرد.

دو روش برای جوشکاری میلگردها وجود دارد, روش دستی و روش خودکار. در روش دستی فرآیند جوشکاری با به کارگیری الکترود و در روش خودکار جوشکاری از طریق جوش الکتریکی صورت می گیرد. در ادامه این روش ها را بیشتر بررسی خواهیم کرد اما بهتر است بدانید که مش تولید شده با استفاده از جوش الکتریکی کیفیت بهتری نسبت به مش جوشی که از طریق فرآیند دستی تولید شده است خواهد داشت. (جهت مطالعه بیشتر به توری حصاری یا فنس توری مراجعه نمایید)

البته می توان توری مش جوشی را با استفاده از مفتول های آهنی و گالوانیزه هم تولید کرد که در این حالت مفتول ها باید بافته شوند. شکل چشمه های مش هایی که با استفاده از مفتول تولید می شوند با مش هایی که با استفاده از میلگرد ساخته می شوند متفاوت هستند. (جهت مطالعه بیشتر به میلگرد چیست مراجعه نمایید)

ویژگی توری مش یا مش جوشی چیست
ویژگی توری مش یا مش جوشی چیست

(مشخصات فنی توری مش) اندازگیری مش

عدد مش که یک استاندارد آمریکایی است برای تعیین اندازه حفره ها یا دهانه های صفحاتی مانند توری مش به کار می رود که مش بندی شده باشند. درواقع عدد مش مشخص می کند که از دهانه های این صفحه های مش بندی شده چه میزان ذره می تواند عبور کند. برای اندازه گیری عدد مش باید تعداد دهانه های صفحه را در مساحت یک اینچی محاسبه کنیم. با در دست داشتن یک صفحه مربع شکل با ابعاد 1*1 اینچی می توانید تعداد دهانه های موجود در این مساحت را محاسبه کنید. عددی که به دست می آورید همان عدد مش است. البته باید توجه داشته باشید که در توری های مش دارای ضخامت بیشتر اندازه دهانه ها کوچکتر است و تعداد ذراتی که می توانند از این دهانه ها عبور کند هم کمتر هستند. (جهت مطالعه بیشتر به میلگرد حرارتی مراجعه نمایید)

(مشخصات فنی توری مش) اندازگیری مش
(مشخصات فنی توری مش) اندازگیری مش

نحوه استفاده از مش در شبکه میلگرد

اگر کنجکاو هستید که کاربرد توری مش یا مش جوشی چیست باید بگوییم که معمولا در صنعت ساخت و ساز و برای تقویت بتن از شبکه یا توری مش استفاده می شود. از آنجایی که توری های مش جوشی با استفاده از میلگرد ساخته می شوند, برای ساخت شبکه میلگرد کافی است میلگردهای عمودی و افقی را به صورت قائم بر روی هم قرار دهند و با استفاده از جوش اتوماتیک آن ها را به هم متصل کنند. با توجه به میلگرد مورد استفاده میتوان این شبکه را به شکل شبکه مش پیش جوش آجدار و ساده ایجاد کرد. از این شبکه میلگردی اغلب در فوندانسیون و در داخل بتن استفاده می شود. (جهت مطالعه بیشتر به خاموت چیست مراجعه نمایید)

کاربرد مختلف شبکه مش

از توری مش یا مش جوشی برای کاربردهای مختلفی در صنایع متفاوت استفاده می شود. (جهت خرید و بررسی به قیمت میلگرد مراجعه نمایید) علاوه بر کاربردهای شبکه میلگرد در فوندانسیون ساختمان ها و در مقاوم سازی بتن, می توانیم کاربردهای زیر را هم برای شبکه مش نام ببریم :

  • ساخت پنل های نرده با استفاده از مش جوشی
  • استفاده از شبکه مش برای نگهداری محصولات کشاورزی
  • ساخت کفپوش های مشبک با استفاده از مش جوشی گالوانیزه
  • استفاده در صنعت ساخت و ساز و در زمان گچ کاری دیوار
  • استفاده از پنل های جوشی در زمان ساخت دال بتنی
  • ساخت جعبه های گابیون
  • ساخت توری های کباب پز
  • ساخت قفس خرگوش یا محل نگهداری از حیوانات
  • ساخت قفسه نمایشگاه ها
کاربرد مختلف شبکه مش
کاربرد مختلف شبکه مش

نحوه تولید توری مش یا مش جوشی

همانطور که گفتیم دو روش برای تولید تولید مش جوشی وجود دارد : روش اتوماتیک و روش دستی. در ادامه با هریک از این دو روش آشنا خواهید شد :

تولید توری مش با روش اتوماتیک :

در روش اتوماتیک با استفاده از مفتول گالوانیزه یا سیاه توری مش تولید می شود. برای به کارگیری این روش ابتدا باید ضخامت مفتول بر اساس سفارش مشتری, دستگاه جوش و ابعاد مورد نظر تعیین شود. سپس مفتول را در دستگاه مشخص شده قرار می دهند و آن را صاف می کنند. سپس می توان مش ها را بر اساس سفارش مشتری رنگ آمیزی کرد یا روی سطح آنها روکش اضافه کرد.

تولید توری مش با روش دستی :

در این روش میلگردهای طولی و عرضی به صورت عمود بر هم و به شکل شبکه ای از طریق جوشکاری به هم متصل می شوند.

نحوه تولید توری مش یا مش جوشی
نحوه تولید توری مش یا مش جوشی

قیمت توری مش

عوامل موثر بر قیمت توری مش شامل ضخامت مفتول هایی که برای تولید توری به کار برده می شوند, اندازه چشمه های توری, میلگردهای ساده یا آجدار, نوع مفتول (مفتول سیاه یا گالوانیزه) و زمان مورد نیاز برای تولید توری هستند.

انواع توری مش یا مش جوشی

مش فولادی :

این نوع توری های مش که دارای مقاومت و استحکام بسیار بالایی هستند با استفاده از آلیاژهای فولاد ساخته می شوند. (جهت مطالعه بیشتر به فولاد چیست مراجعه نمایید) این نوع مش جوشی در ساخت و ساز و برای ساخت کف سازه ها, ساخت تونل, مترو و… کاربرد زیادی دارد.

مش استیل :

این توری ها که مقاوم تر هستند کاربردهای بیشتری هم در صنایع مختلفی ازجمله صنایع شیمیایی, نفت و… دارند.

کارخانه های تولید کننده توری مش

برخی از کارخانه های تولید کننده توری مش جوشی در ایران شامل شرکت توسعه شبکه های فولادی آسیا, فولاد صنعت, فولاد مهر و… هستند.

جهت مطالعه بیشتر به ویکی پدیا مراجعه فرمایید.

آیا مفید بود ؟

بر روی ستاره ها کلیک نمایید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *