سپری چیست نحوه تولید و مشخصات ابعادی آن

فهرست سپری چیست نحوه تولید و مشخصات ابعادی آن

سپری چیست نحوه تولید و مشخصات ابعادی آن

سپری چیست ؟

در این مطلب قصد داریم بررسی کنیم که سپری چیست نحوه تولید و مشخصات ابعادی آن نیز به چه شکل است. سپری به دلیل شکل ظاهری که دارد با عنوان پروفیل T هم شناخته می شود. از این نوع پروفیل ها اغلب در صنایع ساخت و ساز و برای ساخت در و پنجره های مختلف, سازه های فلزی, ساخت سقف های شیشه ای, استفاده در محل اتصال پل به ستون و… استفاده می شود. سپری ها با دو روش فابریک و پرسی ساخته می شوند که در ادامه به آنها می پردازیم. سپری ها اغلب با طول 6 متر و ضخامت 0.9 تا 2.5 میلی متر تولید می شوند. (جهت مطالعه بیشتر به پروفیل چیست مراجعه نمایید)

سپری ها را از نظر شکل ظاهری می توانیم به دو دسته سپری لبه گرد و سپری لبه تیز تقسیم کنیم. ابعاد سپری های لبه گرد حدود 30 تا 140 میلیمتر و سپری های لبه تیز بین 20 تا 40 میلی متر است. در ادامه می توانید با انواع سپری و روش تولید آن آشنا شوید. (جهت خرید و بررسی به قیمت پروفیل مراجعه نمایید)

سپری چیست ؟
سپری چیست ؟

انواع سپری فلزی

  1. سپری آلومینیومی : سپری های آلومینیومی استحکام و مقاومت بالایی دارند و به راحتی می توان آن ها را تمیز کرد. این نوع سپری ها با دو روش فابریک و پرسی ساخته می شوند و مشتریان می توانند سپری های آلومینیومی را با دو شکل سپری لبه تیز و لبه گرد سفارش دهند. از این نوع سپری ها اغلب برای ساخت سقف کاذب, روکاری و در طراحی مراکز خرید استفاده می شود.
  2. سپری آهنی : سپری های آهنی به دو دسته کلی تقسیم بندی می شوند :
  • آهن نوردی : سپری های آهن نوردی همانطور که از نامشان پیدا است از طریق روش نورد گرم تولید می شوند. این نوع سپری ها هندسی شکل هستند و وزن و مقاومت کمتری نسبت به سپری های فابریک دارند. معمولا زمانی که در فرآیند ساخت و ساز ابعاد سپری ها اهمیت بیشتری نسبت به مقاومت آنها داشته باشد از سپری های آهن نوردی استفاده می شود.
  • فابریک : این نوع سپری ها هم از طریق فرآیند نورد گرم تولید می شوند و از نظر ظاهری به شکل حرف انگلیسی T هستند. ابعاد این نوع سپری ها بر اساس جدول اشتال تعیین می شود و عرض و ضخامت آن ها برابر بال و جان است. (جهت مطالعه بیشتر به ورق سیاه مراجعه نمایید)

البته سپری های آهنی از نظر شکل ظاهری نیز انواع مختلفی دارند مانند سپری های دارای اضلاع مساوی که ارتفاع و عرض آنها با هم مساوی است, سپری هایی که ارتفاع زیادی دارند و سپری های آهنی که اضلاع مساوی ندارند و ارتفاع آن ها به اندازه نصف عرضشان است. (جهت مطالعه بیشتر به سازه فلزی مراجعه نمایید)

انواع سپری فلزی
انواع سپری فلزی

فرآیند تولید سپری

برای اینکه بتوانیم درک کنیم سپری چیست نحوه تولید و مشخصات ابعادی آن را باید بررسی کنیم. همانطور که در بخش های قبل ذکر کردیم سپری ها با دو روش فابریک یا پرسی تولید می شوند. در ادامه هر یک از این روش ها را توضیح خواهیم داد :

  • تولید سپری از طریق روش فابریک : به این روش نورد گرم هم گفته می شود. در این روش شمش های فولادی در کوره هایی تحت حرارت بسیار زیاد قرار می گیرند و کم کم ذوب می شوند. در مرحله بعد شمش های فولادی را که نرم شده اند به سمت غلتک های نورد هدایت می کنند. در این مرحله شمش ها تحت فشار و کشش قرار می گیرند و طول آن ها بیشتر می شود و ضخامت آن ها کاهش پیدا می کند. میزان ضخامت سپری ها بستگی به سفارش مشتریان دارد. سپس محصول فلزی که تحت نورد قرار گرفته با ابعاد مورد نظر برش داده می شود و سپری ها تولید خواهند شد.
  • تولید سپری از طریق روش پرسی : این روش با عنوان نورد سرد هم شناخته می شود. در این روش شمش های فولادی که تحت نورد گرم قرار گرفته اند و ضخامت خیلی کمی دارند را ابتدا اسیدشویی می کنند و سپس با دقت ابعادی مورد نظر خود ضخامت آنها را کاهش می دهند. سپری های نورد سرد نسبت به نورد گرم مقاومت کمتری دارند و گرانتر هستند.
فرآیند تولید سپری
فرآیند تولید سپری

کاربرد سپری در صنایع مختلف

حالا که می دانیم سپری چیست نحوه تولید و مشخصات ابعادی آن را هم می شناسیم بهتر است با کاربردهای این پروفیل T شکل در صنایع مختلف آشنا شویم :

  • از سپری ها در صنعت ساخت و ساز برای ساخت در و پنجره, ساخت خرپا, ساخت اسکلت ساختمان هایی مانند گلخانه ها و ساخت سقف هایی که از جنس شیشه هستند استفاده می شود.
  • از سپری ها به عنوان اتصالات برای اتصال پل به ستون استفاده می شود.
  • در ساخت بسیاری از سازه های فولادی به کار گرفته می شود.
  • برای ساخت نورگیر برای زیرزمین ها
  • از سپری های به عنوان مهار کننده در ساختمان سازی استفاده می شود.
  • استفاده برای ساخت سد
  • ساخت قوطی و پروفیل
کاربرد سپری در صنایع مختلف
کاربرد سپری در صنایع مختلف

معایب سپری

سپری ها معایبی هم دارند که در زیر می توانید آنها را مشاهده کنید:

  • مقاومت خمشی سپری ها کم است.
  • سپری ها در برابر خم شدن از خود مقاومت نشان می دهند به همین دلیل هم استفاده از آنها در اتصالات دشوار خواهد شد.
  • سطح سپری ها به سمت بالا متمایل است.
معایب سپری
معایب سپری

کارخانه های سازنده سپری

در ایران چندین کارخانه در حال تولید انواع مختلف سپری ها هستند. در ادامه می توانید با ویژگی های این کارخانه ها آشنا شوید :

  1. جهان پروفیل پارس : این شرکت که در سال 1361 در تهران تاسیس شده است سالانه 476 هزار تن محصولات فولادی تولید می کند.
  2. شکفته مشهد : این کارخانه تولید کننده سپری در سال 1375 در مشهد تاسیس شده است و ظرفیت سالانه تولیدی آن حدود 60 هزار تن است.
  3. کیان پرشیا : این شرکت فعالیت خود را از سال 1380 و با هدف تولید انواع لوله و پروفیل آغاز کرده است. ظرفیت تولیدی این شرکت سالانه 120 هزار تن است.
  4. شرکت مجتمع توس حجت : این شرکت که در سال 1385 تاسیس شده است سالانه 72 هزار تن لوله و پروفیل تولید می کند.
  5. صدرا پروفیل تهران : این شرکت که در سال 1381 تاسیس شده است سالانه 180 هزار تن لوله و پروفیل تولید می کند.

قیمت سپری

حالا دیگر می دانیم سپری چیست نحوه تولید و مشخصات ابعادی آن را هم به خوبی می شناسیم. در این بخش می خواهیم عواملی را که بر روی قیمت سپری موثر هستند معرفی کنیم:

  • ضخامت سپری
  • ابعاد سپری
  • روش تولید سپری (نورد گرم یا نورد سرد)
  • شکل ظاهری سپری

جهت مطالعه بیشتر به سپری چیست مراجعه فرمایید.

آیا مفید بود ؟

بر روی ستاره ها کلیک نمایید

تلگرام
واتس‌اپ
ایمیل
فیسبوک
توییتر
پرینت
مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جدیدترین مقالات

تحلیل قیمت آهن

تحلیل قیمت آهن

تحلیل قیمت آهن قیمت محموله های سنگ آهن با ۶۳.۵ درصد برای تحویل در تیانجین