ورق شیروانی چیست ؟

فهرست ورق شیروانی چیست ؟

ورق شیروانی چیست ؟ با انواع آن آشنا شوید

تعریف ورق شیروانی

برای پاسخ به سوال ورق شیروانی چیست باید طیف وسیعی از موادی را که این نوع ورق با استفاده از آن ها تولید می شود را بررسی کنیم. هریک از این مواد کاربردها و ویژگی های متفاوتی دارند. انتخاب ورق شیروانی مناسب می تواند طول عمر و دوام سقف شما را افزایش دهد. دو نوع از متداول ترین موادی که برای ساخت ورق شیروانی مورداستفاده قرار می گیرند.

فلز و پلاستیک هستند. ورق های شیروانی پلاستیکی شامل انواع پلی کربنات, اکریلیک, پلی استایرن و PVC هستند. اما ورق های شیروانی فلزی اغلب از همان ورق گالوانیزه رنگی ساخته می شوند که در فرآیند تولید می توان آن را به شکل های مختلفی تولید کرد. و به زبان انگلیسی Roofing sheets می گویند . ورق شیروانی یکی از محصولات ورق روغنی می باشد (جهت مطالعه بیشتر به ورق سرد مراجعه نمایید) در ادامه ویژگی های کاربردی ورق شیروانی و انواع آن را با هم بررسی خواهیم کرد.

در سال 1936 شرکت ساختمان نورمن سفال های سقف شیروانی را از ورق فلزی مهر و موم ساخت و با کاشی سفالی شبیه سازی کرد. (جهت مطالعه بیشتر به ورق چیست مراجعه نمایید) این شرکت در نوادا تولید کننده اولیه کاشی های فلزی سقف شیروانی بود.

در سال 1939 پانل های سقف فولادی محبوبیت زیادی در صنعت ساختمان سازی پیدا کرد. ورق های گالوانیزه در قرن نوزدهم میلادی به طور گسترده ای رواج یافت

تاریخچه ورق
تاریخچه ورق

انواع ورق شیروانی

در این بخش قصد داریم انواع ورق شیروانی را بر اساس شکلی که دارند بررسی کنیم. در ادامه می توانید با انواع این ورق ها آشنا شوید:

ورق شیروانی فرمینگ سفال

ورق های فرمینگ سفال علاوه بر زیبایی و تنوع رنگ بالا, استحکام را هم برای شما فراهم می کنند. از این ورق ها برای ساخت سقف های شیبدار و سقف سوله ها (جهت مطالعه بیشتر به ورق سرد و گرم مراجعه نمایید) استفاده می شود.

ازجمله مزایای ورق های فرمینگ سفال این است که در مقابل حرارت بالا مقاومت زیادی دارند و این هم به خاطر وزن سبک این ورق ها است که باعث می شود در صورت آتش گرفتن دیرتر فرو بریزند. این ورق ها نیاز به رنگ آمیزی ندارند و به راحتی نصب می شوند. (جهت خرید و بررسی به قیمت ورق مراجعه نمایید)

ورق شیروانی فرمینگ سفال
ورق شیروانی فرمینگ سفال

ورق شیروانی شادولاین

ورق های شادولاین ازجمله زیباترین طرح های ورق های شیروانی هستند که از نظر ظاهری اندکی به ورق های طرح ذوزنقه شباهت دارند. از این نوع ورق ها علاوه بر سقف های مختلف برای حصار کشیدن دور محوطه ها هم استفاده می شود.

ورق طرح سفال پالرمو

این نوع ورق های شیروانی به دلیل ظاهر خاص و زیبایی که دارند بسیار پرکاربرد هستند. از آنجایی که این سفال شباهت زیادی به سفال های خاکی قدیمی دارد معمولا از آن برای ساخت سقف ویلاها و منازل استفاده می شود. ورق شیروانی طرح سفال پالرمو دارای رنگ های متنوعی است و استحکام بسیار بالایی دارد. ازجمله مزایای این ورق می توان به قابلیت ضد زلزله بودن, نصب آسان و ماندگاری طولانی آن اشاره کرد.

انواع ورق
انواع ورق

ورق شیروانی طرح ذوزنقه

اگر می خواهید بدانید دلیل نامگذاری این نوع ورق شیروانی چیست, باید بگوییم که به دلیل موج هایی که در عرض آن وجود دارند شکل خاصی روی سطح این نوع ورق های شیروانی ایجاد می شود و دلیل نامگذاری آن هم همین است. ضخامت این ورق ها از 0.4 تا 60 میلی متر متغیر است. از این ورق هم در صنایع مختلفی ازجمله ساختمان سازی استفاده می شود.

ورق شیروانی
ورق شیروانی

طرح سفال چینی

ورق طرح سفال چینی هم از انواع دیگر ورق های شیروانی است که به خاطر استحکام و مقاومت آن ها در برابر خوردگی و پوسیدگی معروف هستند. این ورق های زیبا اغلب برای ساخت سقف مورد استفاده قرار می گیرند.

ورق طرح دامپا (لمبه)

این ورق های سبک و ظریف در سه نوع ورق طولی, برگی و قطعه ای در بازار موجود هستند. این ورق ها علاوه بر زیبایی ویژگی های دیگری نظیر استحکام بالا, قیمت مقرون به صرفه, تنوع در رنگ و ابعاد و طول عمر بالا را هم دارند. از این ورق های شیروانی برای نمای ساختمان ها, سقف کاذب, سقف مکان هایی مانند پارکینگ ها, فروشگاه ها و… استفاده می شود.

ورق طرح ژانو یا جنوا

ورق های طرح ژانو تا حدی به ورق های طرح سفال پالرمو شباهت دارند, اما کاربرد این نوع ورق های شیروانی چیست ؟ از این ورق ها برای ساخت سقف های بیرونی ساختمان ها و ویلاها استفاده می شود. مقاومت این ورق ها از ورق های شیروانی طرح سفال پالرمو بیشتر است و قیمت مقرون به صرفه ای هم دارند.

ورق شیروانی
ورق شیروانی

ورق طرح سینوسی (کرکره ای)

از این ورق ها معمولا در مکان هایی که شرایط آب و هوایی مرطوب ندارند و امکان بارش باران زیاد نیست استفاده می شود. امکان تهیه این ورق ها در ابعاد مختلف وجود دارد و وزن آن ها هم بسیار کم است. ورق های کرکره ای در دو نوع ورق های کرکره ای رنگی (جهت مطالعه بیشتر به ورق رنگی چیست مراجعه نمایید) و ورق های گالوانیزه ای تولید می شوند.

ورق شیروانی طرح پرچینی

این نوع ورق های شیروانی که از جنس ورق های گالوانیزه رنگی هستند برای ساخت سایه بان, سقف منازل, آلاچیق ها و… مورد استفاده قرار می گیرند. شاید این نوع سقف ها را در شمال کشور دیده باشید, ورق های طرح پرچین ازجمله بهترین گزینه ها برای ساخت سقف های شیبدار هستند.

ورق شیروانی
ورق شیروانی

مزایای ورق شیروانی

وزن سبک

از آنجایی که این ورق ها اکثر اوقات با استفاده از مواد سبکی مانند فولاد (جهت مطالعه بیشتر به فولاد چیست مراجعه نمایید) یا آلومینیوم ساخته می شوند, در عین حال که مستحکم هستند وزن سبکی هم دارند.

مقاوم در برابر خوردگی

ورق های شیروانی برای استفاده در تمام شرایط آب و هوایی مفید هستند زیرا مقاومت زیادی در برابر زنگ زدگی دارند. (جهت خرید و بررسی به قیمت ورق روغنی مراجعه نمایید)

عایق حرارتی

این ورق ها گرما را به راحتی منتقل نمی کنند, درنتیجه اجازه نمی دهند در تابستان گرمای زیادی وارد ساختمان شود و به حفظ محیط خنک در داخل ساختمان کمک می کنند.

دوستدار محیط زیست

امکان بازیافت ورق های شیروانی در آینده وجود دارد. همیشه می توانیم این ورق ها را دوباره ذوب کرده و ورق های جدیدی از آنها تولید کنیم.

مزایای ورق شیروانی
مزایای ورق شیروانی

کاربرد ورق شیروانی

همانطور که ذکر شد انواع مختلف ورق های شیروانی کاربردهای متفاوتی هم در صنایع دارند و برای مثال از برخی از این ورق ها برای

  • ساخت سقف های شیبدار منازل و ویلاها
  • آلاچیق ها
  • سایه بان ها
  • سردر پارکینگ ها
  • سقف سوله ها و فروشگاه های بزرگ
  • برای حصار کشی دور محوطه ها

و… استفاده می شود.

کاربرد ورق شیروانی
کاربرد ورق شیروانی

قیمت ورق شیروانی

حالا دیگر می دانیم ورق شیروانی چیست, اما قیمت این ورق ها به چه عواملی بستگی دارد؟ برخی از عواملی که در قیمت ورق شیروانی موثر هستند شامل اندازه ورق, شرکت تولید کننده, ضخامت ورقی که مشتری سفارش می دهد, کیفیت ورق ها و رنگ دار بودن یا نبودن آن ها بستگی دارد.

کارخانه های تولید کننده

ازجمله کارخانه های تولید کننده ورق های شیروانی در ایران می توان

  • فولاد مبارکه اصفهان
  • کارخانه فجر کاشان
  • کارخانه اشتهارد
  • کارخانه هفت الماس

و… را نام برد.

 

آیا مفید بود ؟

بر روی ستاره ها کلیک نمایید

تلگرام
واتس‌اپ
ایمیل
فیسبوک
توییتر
پرینت
مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *