02168439

مشاوره رایگان قبل از خرید !

02168439

مشاوره رایگان قبل از خرید !

ورق رنگی چیست ؟

ورق رنگی چیست

فهرست ورق رنگی چیست ؟

ورق رنگی چیست ؟ مشخصات و کاربرد ورق رنگی

ورق رنگی چیست ؟

برای اینکه بتوانیم به سؤال ورق رنگی چیست پاسخ بدهیم باید ابتدا یک آشنایی کلی با ورق های فولادی داشته باشیم. همه ی ورق ها از اسلب (جهت مطالعه بیشتر به اسلب چیست مراجعه نمایید) ساخته می شوند که یکی از انواع ورق های فولادی, ورق گالوانیزه است. این ورق با روکشی از جنس روی پوشانده می شود و ضدزنگ است. از ورق های گالوانیزه ای که ضخامت کمتری دارند برای ساخت ورق رنگی استفاده می شود. درواقع ورق های رنگی و ورق گالوانیزه ای از محصولات ورق روغنی می باشد(جهت مطالعه بیشتر به ورق روغنی چیست مراجعه نمایید) که به انگلیسی Coated Sheet Metal می گویند. انواع ورق های رنگی کاربردهای زیادی دارند که در ادامه مطلب به آنها می پردازیم.

ورق رنگی چیست
ورق رنگی چیست

نحوه تولید ورق رنگی

معمولا زمانی که ورق های گالوانیزه تولید می شوند رنگی نقره ای و براق دارند. اما برای تولید ورق های رنگی باید فرآیند دیگری هم بر روی ورق گالوانیزه انجام گیرد. در طی این فرآیند باید یک رنگ الکترواستاتیک به ورق گالوانیزه اضافه شود. این رنگ باعث بالا رفتن مقاومت ورق در مقابل خوردگی و زنگ زدگی خواهد شد. ابتدا باید ورق گالوانیزه دارای ضخامت مناسب انتخاب شود. سپس فرآیند تولید ورق های رنگی در طی سه مرحله چربی زدایی, شستشو و اضافه کردن رنگ الکترواستاتیک صورت می گیرد. برای آشنایی با این مراحل در ادامه مطلب با ما همراه باشید. (جهت خرید و بررسی به قیمت ورق مراجعه نمایید)

مرحله چربی زدایی

در این مرحله می توان با استفاده از دو روش مختلف چربی زدایی را انجام داد. یکی از این روش ها چربی زدایی سرد یا الکتریکی است. گرچه این روزها دیگر خیلی از این روش استفاده نمی شود زیرا باعث کاهش کیفیت ورق ها شده و هزینه و وقت زیادی هم لازم دارد. روش دیگر شستشوی گرم با مواد قلیایی است. این روش هم به دو صورت غوطه وری و پاششی انجام می شود, از آنجایی که روش گرم نسبت به روش الکتریکی سرمایه کمتری نیاز دارد امروزه معمولا اغلب از آن برای چربی زدایی ورق های رنگی استفاده می شود.

شستشو و کروماته کردن

در این مرحله باید ورق های چربی زدایی شده با آب گرم شسته و سپس خشک شوند. درنتیجه سطح ورق گالوانیزه بعد از شستشو و خشک شدن با هوای گرم کروماته می شود. با انجام دادن این مرحله میزان چسبندگی ورق بالا می رود تا رنگ بهتر به سطح آن بچسبد. همچنین مقاومت ورق در مقابل زنگ زدگی هم افزایش پیدا می کند. درست است که هنوز به مرحله اضافه کردن رنگ نرسیده ایم, اما در این بخش هم باید یک رنگ از جنسی مانند پلی استر به ورق اضافه شود. سپس ورق در کوره قرار داده می شود و بعد از آن هم سرد خواهد شد.

اضافه کردن رنگ الکترواستاتیک

حالا زمان آن است که رنگ الکترواستاتیک به سطح ورق اضافه شود. بعد از اضافه کردن رنگ بار دیگر ورق در کوره قرار می گیرد تا رنگ روی سطح آن تثبیت شود. درنهایت یک ورق رنگی مقاوم و ضدزنگ به دست می آید.

ورق رنگی چیست
ورق رنگی چیست

مشخصات ورق رنگی

ورق رنگی تنوع زیادی در طرح و رنگ دارد. این ورق ها با حدود 15 رنگ و طرح هایی مانند شادولاین, ژانو, ذوزنقه و.. در بازار یافت می شوند.

(جهت مطالعه بیشتر به ورق چیست مراجعه نمایید) ضخامت رنگ به کار رفته روی ورق های رنگی بین 20 تا 25 میکرون است. ورق های رنگی در برابر فرسایش و خوردگی مقاومت بالایی از خود نشان می دهند و به راحتی شکل می گیرند. این ورق ها کاربردهای زیادی در صنایع ساختمانی, تولید لوازم خانگی و… دارند که در ادامه به آنها می پردازیم.

کاربرد ورق رنگی

همانطور که گفتیم این ورق ها کاربردهای زیادی در صنایع مختلف دارند ازجمله صنعت ساختمانی که برای

  • ساخت سقف های کاذب
  • سقف انبارها
  • اضافه کردن به بخش خارجی ساختمان ها
  • استفاده به عنوان دکور
  • بدنه کامپیوترها
  • کابینت های فلزی
  • تجهیزات اداری
  • صنعت تولید لوازم خانگی
  • ماشین لباسشویی
  • یخچال
  • آبگرمکن

و… استفاده می کند.

ورق رنگی
ورق رنگی

انواع ورق رنگی

ورق های رنگی در طرح ها و رنگ های مختلفی در بازار موجود هستند. ازجمله رنگ های پرکاربرد این ورق ها می توانیم به آبی, سبز, صورتی, بنفش, نارنجی و… اشاره کنیم. این ورق ها را هم به شکل رولی و هم به صورت شیت فابریک می توانید تهیه کنید. اگر می خواهید بدانید انواع ورق رنگی چیست در ادامه این مطلب با ما همراه باشید.

در ادامه هریک از طرح های ورق رنگی را معرفی می کنیم:

ورق طرح سفال پالرمو

از این نوع ورق معمولا برای ساخت سقف منازل استفاده می شود. زیرا در برابر وارد شدن ضربه, نور و خوردگی مقاوت بالایی از خود نشان می دهد و نصب آن به سادگی انجام می شود.

ورق طرح ژانو

این ورق ها هم در سقف انبارها و سوله به کار می روند. ورق های طرح ژانو سبک و زیبا هستند و با قرار گرفتن در شرایط آب و هوایی مختلف تغییر شکل نمی دهند.

ورق طرح شادولاین

این ورق ها به دلیل زیبایی, مقاومت بالا و قیمت مقرون به صرفه کاربرد زیادی در ساخت سقف ها و ساندویچ پنل دارند.

ورق طرح ذوزنقه

از این ورق ها در دیواره و سقف سوله ها و حصار کشیدن دور زمین ها استفاده می شود. ورقهای ذوزنقه ای زیبا هستند و به مرور زمان دچار شگستگی نمی شوند.

ورق طرح سینوسی یا کرکره ای

از این ورق ها برای ساخت سقف شیبدار, زیبا سازی نمای ساختمان ها و ساخت سقفهای شیروانی استفاده می شود.

ورق رنگی چیست
ورق رنگی چیست

قیمت ورق رنگی

اگر می خواهید بدانید قیمت ورق رنگی چیست, باید به یک سری عوامل توجه داشته باشید. ازجمله این عوامل می توانیم به هزینه ای که برای تهیه مواد اولیه صرف شده است, هزینه تولید ورق ها و ابعاد ورق موردنظر اشاره کنیم. با این حال قیمت ورق های رنگی به فروشنده ای که قصد خرید از او را دارید هم بستگی دارد.

ورق رنگی
ورق رنگی

کارخانه های تولید کننده ورق رنگی

در ایران چندین کارخانه وجود دارند که به تولید ورق رنگی مشغول هستند. مانند :

  • کارخانه فولاد مبارکه اصفهان
  • کارخانه هفت الماس تهران
  • کارخانه نورد سمنان
  • ورق خودرو شهرکرد
  • شرکت امیر کبیر کاشان

جهت مطالعه بیشتر به ویکی پدیا مراجعه فرمایید.

آیا مفید بود ؟

بر روی ستاره ها کلیک نمایید

تلگرام
واتس‌اپ
ایمیل
فیسبوک
توییتر
پرینت
مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *