ورق مبارکه چیست ؟ با کارخانه فولاد مبارکه اصفهان آشنا شوید

فهرست ورق مبارکه چیست ؟ با کارخانه فولاد مبارکه اصفهان آشنا شوید

ورق مبارکه چیست ؟ با کارخانه فولاد مبارکه اصفهان آشنا شوید

بررسی ورق مبارکه

در پاسخ به سوال ورق مبارکه چیست باید بگوییم که منظور از این عبارت ورق هایی است که توسط کارخانه فولاد مبارکه اصفهان تولید می شوند. این کارخانه که حدود 40 سال از ساخت آن می گذرد در یکی از شهرهای جنوب زرین شهر یعنی شهر مبارکه در استان اصفهان واقع شده است. این شرکت به عنوان بزرگترین شرکت خصوصی صنعتی و همچنین بزرگترین کارخانه تولید فولاد در ایران شناخته می شود. این شرکت در طی 3 دهه موفق به کسب جوایز زیادی مانند 11 دوره رتبه نخست در زمینه تعالی سازمانی و 6 دوره جایزه رتبه اول شرکت دانشی در ایران را کسب کرده است. (جهت مطالعه بیشتر به فولاد چیست مراجعه نمایید)

از دیگر افتخارات شرکت فولاد مبارکه اصفهان می توانیم به حضور پیدا کردن در جمع شرکت های دانشی برتر آسیا و در کنار شرکت هایی مانند سامسونگ و تویوتا در سال های 2015 و 2017 اشاره کنیم. این کارخانه نقش مهمی در صنعت فولاد کشور ایفا می کند, تا جایی که حتی لقب مادر صنعت فولاد کشور ایران را به این کارخانه اعطا کرده اند. برای اینکه درک درستی از گستردگی فعالیت های این کارخانه داشته باشید بهتر است بدانید که کارخانه مبارکه در حال حاضر مواد اولیه مورد نیاز حدود 3000 شرکت, کارخانه و تولیدی را در سراسر کشور تامین می کند. این مواد اولیه در زمینه صنایعی مانند پتروشیمی, نفت, گاز, ساخت لوازم خانگی و موارد بسیار بیشتری هستند.

مساحت این کارخانه حدود 35 کیلومتر مربع است که تنها 17 کیلومتر مربع آن به بخش تولیدی اختصاص پیدا کرده است. میزان تولید سالانه این کارخانه حدود 10.3 میلیون تن است که شامل محصولات فولادی مانند ورق سیاه, ورق گالولانیزه, ورق آجدار و… می شود. (جهت خرید و بررسی به قیمت ورق مراجعه نمایید) مجموعه فولاد مبارکه تنها به کارخانه آن در اصفهان محدود نمی شود و در شهرهای مختلف کشور هفت شرکت صنعتی مرتبط با این مجموعه در حال فعالیت هستند که بیش از 20.000 نفر در این مجموعه ها در حال کار هستند. در ادامه تاریخچه کارخانه مبارکه اصفهان و ویژگی های ورق های تولیدی توسط این کارخانه را بررسی خواهیم کرد.

ورق مبارکه چیست ؟
ورق مبارکه چیست ؟

تاریخچه ورق مبارکه چیست ؟

همانطور که ذکر شد کارخانه فولاد مبارکه اصفهان در سال 1360 ساخته شد و در سال 1371 به بهره برداری رسید. البته اولین کوره قوس الکتریکی این کارخانه که در بخش فولاد سازی آن احداث شد, در سال 1370 نصب گردید و یک سال بعد کل کارخانه با حضور رئیس جمهور وقت کشور افتتاح شد. با وجود ورق مبارکه اصفهان و عرضه محصولات دیگر این شرکت در بازار ایران, حدود بیش از 4 میلیون تن از تقاضای موجود در کشور به فولاد تامین می شود. ظرفیت تولیدی فولاد مبارکه در سال 98 حدود 8 میلیون تن بود و این شرکت برنامه ریزی کرده است که تا 4 سال دیگر ظرفیت تولیدی خود را به 25 میلیون تن در سال برساند.

(جهت مطالعه بیشتر به تاثیر تکنولوژی بر قیمت فولاد مراجعه نمایید)

درواقع آمارها نشان می دهند که حدود نیمی از فولاد مورد نیاز ایران یعنی 50 درصد از محصولات فولادی موجود در بازار توسط کارخانه فولاد مبارکه اصفهان تولید می شود. همچنین این شرکت در حال حاضر به کشورهای متعددی محصولات خود را صادر می کند و ظرفیت صادر کردن محصولات فولادی را به بیش از 38 کشور جهان دارد.

تاریخچه ورق مبارکه چیست ؟
تاریخچه ورق مبارکه چیست ؟

کاربرد ورق مبارکه

اگر می خواهید بدانید که کاربرد ورق مبارکه چیست باید اشاره کنیم که کاربردهای محصولات تولیدی توسط کارخانه مبارکه بسیار گسترده هستند. (جهت مطالعه بیشتر به ورق چیست مراجعه نمایید) در زیر می توانید کاربردهای محصولات فولادی و ورق های مبارکه را در صنایع مختلف مشاهده کنید :

  • استفاده در صنعت لوله سازی و ساخت پروفیل
  • ساخت انواع محصولات فلزی سبک و سنگین
  • استفاده در صنایع نفت, پتروشیمی, گاز و خودرو سازی
  • کاربرد بسیار گسترده در صنعت ساختمان سازی
  • استفاده از ورق های فولادی در کشتی سازی و مناطق دریایی
  • کاربرد ورق ها در ساخت تجهیزات صنعتی و لوازم خانگی
  • ساخت مخزن های تحت فشار
کاربرد ورق مبارکه
کاربرد ورق مبارکه

انواع محصولات ورق مبارکه

ورق های تولیدی توسط کارخانه فولاد مبارکه اصفهان انواع مختلفی دارند. این کارخانه در حال حاضر محصولاتی مانند ورق های تولید شده توسط نورد گرم و سرد, ورق اسیدشویی, تختال و… تولید می کند. (جهت مطالعه بیشتر به تختال چیست مراجعه نمایید) در ادامه می توانید ویژگی های برخی از محصولات این کارخانه را مشاهده کنید :

  1. ورق سیاه مبارکه : ورق های سیاه که با ضخامت 2 تا 6 میلی متر در کارخانه مبارکه تولید می شوند کاربردهای زیادی در صنایع دارند و به عنوان ماده اولیه برای ساخت بسیاری از محصولات فولادی مورد استفاده قرار می گیرند. ورق سیاه مبارکه در صنایعی مانند ساختمان سازی, مخزن سازی, خودرو سازی, ساخت آبگرمکن و… کاربرد دارند.
  2. ورق رنگی : این ورق ها با استفاده از ورق های گالوانیزه ساخته میشوند و مقاومت بسیار بالایی در برابر خوردگی دارند. از این ورق ها برای ساخت انواع سقف ها, لوازم خانگی و… مورد استفاده قرار می گیرد.
  3. ورق گالوانیزه : این ورق ها که دارای روکش روی هستند مقاومت و استحکام خیلی بالایی دارند و در برابر پوسیدگی مقاوم هستند. ورق های گالوانیزه مبارکه شامل سه گرید A526, A527 و A528 هستند.
  4. ورق آجدار : این ورق ها که از انواع ورق های گرم هستند بر روی سطح خود برجستگی هایی دارند و جوش پذیری خیلی بالایی دارند. ورق های آجدار فولاد مبارکه با طرح بادامی لبه پهن تولید می شوند. (جهت خرید و بررسی به قیمت ورق آجدار مراجعه نمایید)
  5. ورق قلع اندود : برای توضیح اینکه این نوع ورق مبارکه چیست باید بگوییم این نوع ورق ها هم به شکل نورد گرم و هم نورد سرد در فولاد مبارکه تولید می شوند و ضخامتی بین 0.18 تا 16 میلی متر دارند.
انواع محصولات ورق مبارکه
انواع محصولات ورق مبارکه

استاندارد ورق مبارکه چیست ؟

ورق مبارکه اصفهان بر اساس استانداردهای بین المللی تولید می شود. برخی از این استانداردها شامل DIN۱۷۱۰۰, DIN۱۶۱۴, DIN۱۷۱۵۵, EN۱۰۱۳۰ و JIS۳۱۳ هستند. (جهت مطالعه بیشتر به بزرگترین تولیدکنندگان فولاد جهان مراجعه نمایید)

نکات قبل و بعد خرید ورق مبارکه

قبل از خرید ورق مبارکه اصفهان باید اطلاعات کافی در مورد نوع محصولی که قصد خریداری آن را دارید داشته باشید. این اطلاعات شامل ابعاد, ضخامت, شکل, کاربرد و… است.

بعد از خرید ورق مبارکه باید بررسی کنید که روش تخلیه محصولات خریداری شده چگونه است و هزینه حمل و نقل و بارگیری بر عهده مشتری است یا کارخانه.

قیمت ورق مبارکه

در این بخش قصد داریم بررسی کنیم که عوامل موثر بر قیمت ورق مبارکه چیست. این عوامل شامل موارد زیر هستند :

  • نوع ورق خریداری شده (ورق سیاه مبارکه, ورق قلع اندود, ورق گالوانیزه, ورق آجدار و…)
  • میزان عرضه و تقاضای محصولات
  • نوسانات بازار بورس
  • ابعاد محصولات
  • روش تولید محصولات فولادی

 

جهت مطالعه بیشتر به ویکی پدیا مراجعه فرمایید.

آیا مفید بود ؟

بر روی ستاره ها کلیک نمایید

تلگرام
واتس‌اپ
ایمیل
فیسبوک
توییتر
پرینت
مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جدیدترین مقالات

تحلیل قیمت آهن

تحلیل قیمت آهن

تحلیل قیمت آهن قیمت محموله های سنگ آهن با ۶۳.۵ درصد برای تحویل در تیانجین