ورق قطعات چیست ؟ درباره کارخانه نورد و تولید قطعات فولادی چه می دانید ؟

ورق قطعات چیست ؟
در این مطلب میخوانید:

ورق قطعات چیست ؟ درباره کارخانه نورد و تولید قطعات فولادی چه می دانید ؟

بررسی ورق قطعات

در این مطلب قصد داریم بررسی کنیم ورق قطعات چیست. ورق قطعات در کارخانه نورد و تولید قطعات فولادی (سهامی عام) تولید می شود. این شرکت بیش از 5 دهه است که تاسیس شده و در حال حاضر تحت مدیریت آقای سید تقی شهرستانی در حال فعالیت است. رئیس هیئت مدیره این شرکت مهندس حسین میراب زاده اردکانی است. شرکت تولید قطعات فولادی در 17 کیلومتری جاده کرج واقع شده است و حدود 144.000.000.000 سرمایه ثبت شده دارد. این مجموعه در حال حاضر ورق های سیاه با گریدهای مختلف تولید می کند و محصولات اصلی تولیدی آن ورق های فولادی مخصوص صنعت ساختمان سازی با ضخامت 10 تا 30 میلی متر هستند. ورق های آلیاژی تولیدی کارخانه قطعات در صنایع مختلفی مانند ساختمان سازی, خودرو سازی, ساخت تجهیزات صنعتی و دستگاه های غبارگیر صنعتی کاربرد دارند. (جهت خرید و بررسی به قیمت ورق مراجعه نمایید)

در مورد مساحت این کارخانه می توانیم بگوییم که زیربنای آن حدود 33 هزار متر مربع و مساحت کلی آن 116 هزار متر مربع است. در این کارخانه 400 کارمند مشغول به کار هستند. ظرفیت تولیدی کارخانه قطعات فولاد در سال حدود 120 هزار تن نورد و 70 هزار تن ذوب است. این کارخانه به عنوان یکی از مجهزترین کارخانجات تولید محصولات آلیاژی فولاد شناخته می شود و از جمله شرکت های متخصص در زمینه ساخت دستگاه های سنگین در صنایعی مانند پتروشیمی است. (جهت مطالعه بیشتر به فولاد چیست مراجعه نمایید)

بررسی ورق قطعات
بررسی ورق قطعات

تاریخچه ورق قطعات

کارخانه نورد و تولید قطعات فولادی حدود 5 دهه پیش و در سال 1347 تاسیس شد. در این کارخانجات فعالیت هایی مانند ذوب و ریخته گری ورق های فولادی, ساخت خودرو و تجهیزات صنعتی انجام می شود. این کارخانه اولین مرکزی بود که فولاد آلیاژی را تولید و در بازار کشور عرضه کرد. در سال 1355 و با تاسیس بخش نورد گرم در این مجموعه نام این کارخانجات تغییر پیدا کرد و از این تاریخ به بعد با عنوان کارخانه نورد و قطعات فولادی شناخته شد. همچنین با گسترده شدن بخش تولیدی, ورق های فولادی تخت هم توسط این کارخانه عرضه شدند. (جهت مطالعه بیشتر به ورق چیست مراجعه نمایید) در سال 1371 این کارخانه 67 درصد از سهام شرکت خود را میان سهامداران, کارگران و ایثارگران تقسیم کرد و به شرکت سهامی عام تبدیل شد. همچین کارخانه قطعات فولاد در حال حاضر در سازمان بورس و اوراق بهادار عضو است و حدود 2800 سهامدار دارد.

تاریخچه ورق قطعات
تاریخچه ورق قطعات

کاربرد ورق قطعات چیست ؟

همانطور که گفتیم کارخانه قطعات ورق های فولادی آلیاژی را با ضخامت بین 10 تا 30 میلی متر و به شکل شیت به بازار عرضه می کند. محصولات تولیدی توسط این کارخانه شامل ورق های ST52, WR100 و WR300 هستند. از جمله کاربردهای ورق های تولیدی کارخانه قطعات می توانیم به موارد زیر اشاره کنیم : (جهت مطالعه بیشتر به بزرگترین معادن آهن ایران مراجعه نمایید)

  • ساخت قطعات خودروها
  • ساخت مخازن تحت فشار
  • ساخت تجهیزاتی مانند پیچ ساچمه ای, ورق های سایشی, اکسل و…
  • ساخت قطعاتی مانند بیل مکانیکی, تجهیزات مورد استفاده در معدن, انواع قالب و…
  • استفاده از ورق قطعات جهت تولید قطعات ماشین آلاتی که از طریق فرآیند تولیدی اکسترود تولید می شوند.
  • کاربرد در صنعت ساختمان سازی : ساخت اسکلت های فلزی ساختمان ها, ساخت سازه های فولادی و پل ها.
کاربرد ورق قطعات
کاربرد ورق قطعات

انواع محصولات ورق قطعات

اگر در مورد انواع ورق سیاه قطعات کنجکاو هستید بهتر است بدانید که محصولات تولیدی کارخانه قطعات شامل گرید های مختلف ورق سیاه هستند. (جهت خرید و بررسی به قیمت ورق سیاه مراجعه نمایید) در زیر می توانید با ویژگی ها و محصولات تولیدی این کارخانه آشنا شوید :

  • ورق ST52 قطعات : این ورق که دارای آلیاژ منگنز است از جمله ورق های فولادی کم کربن محسوب می شود که به دلیل استحکام بالایی که دارد در صنعت ساختمان سازی به شکل گسترده مورد استفاده قرار می گیرد. عملیات جوشکاری بر روی این ورق ها به راحتی انجام می شود و مقاومت خوبی در برابر ضربه (حتی در دمای زیر صفر) دارند. این نوع ورق های تولیدی کارخانه قطعات از طریق فرآیند نورد سرد تولید می شوند و نسبت به ASTM A36 مقاومت و قابلیت جوشکاری بهتری دارند. از جمله کاربردهای این ورق ها می توانیم به صنعت ساختمان سازی, ساخت پل ها, در مهندسی, ساخت مخزن, ریل و صنایع مربوط به انرژی اشاره کنیم. (جهت مطالعه بیشتر به تاثیر تکنولوژی بر قیمت فولاد مراجعه نمایید)
  • فولاد ضد سایش WR100 : اگر می خواهید بدانید این نوع ورق قطعات چیست باید بگوییم که این نوع محصولات فولادی که از طریق نورد گرم تولید می شوند دارای آلیاژ کربنی به اندازه حدودا 0.42 درصد هستند. این میزان کربن باعث می شود که WR100 در دسته بندی فولادهایی با میزان کربن متوسط قرار بگیرد. همین درصد کربن کم باعث می شود امکان انجام عملیات حرارتی بر روی این محصول وجود داشته باشد. از کاربردهای این نوع فولاد می توانیم به استفاده در صنایع ساختمانی, ساخت پل ها و تجهیزات فولادی مختلف اشاره کنیم. (جهت مطالعه بیشتر به بزرگترین تولیدکنندگان فولاد جهان مراجعه نمایید)
  • فولاد WR300 : این نوع فولاد که مانند محصول قبلی از طریق فرآیند نورد گرم تولید می شود هم از جمله فولادهایی است که میزان کربن ترکیب شده در آن متوسط (0.42 درصد) است. به دلیل استحکام بالای این محصول و امکان انجام عملیات حرارتی بر روی آن, می توانیم از این نوع ورق قطعات برای ساخت وسایلی مانند تجهیزات مخصوص عملیات حفاری, وسایل مورد استفاده در معدن و… استفاده کنیم.
انواع محصولات ورق قطعات
انواع محصولات ورق قطعات

استاندارد ورق قطعات چیست ؟

ورق های تولیدی کارخانه نورد گرم و تولید قطعات فولادی بر اساس استانداردهای بین المللی ساخته می شوند. برای مثال ورق های ST52 تحت استاندارد DIN17100 آلمان, ورق های WR300 تحت استانداردهای DIN17350,AMS و ASE تولید می شوند. (جهت مطالعه بیشتر به جدول وزن ورق مراجعه نمایید)

استاندارد ورق قطعات
استاندارد ورق قطعات

نکات قبل و بعد از خرید ورق قطعات

  1. نکات قبل از خرید ورق قطعات چیست : از آنجایی که معمولا هزینه خرید محصولات فولادی ارزان نیست, بهتر است قبل از خرید محصولات کارخانه قطعات از نوع, کاربرد, ابعاد و سایر اطلاعات مربوط به محصول مورد نظر خود اطمینان حاصل کنید. همچنین از آنجایی که قیمت محصولات به شکل روزانه تغییر می کنند بهتر است قبل از خرید از قیمت دقیق محصول مورد نظر خود اطلاع داشته باشید.
  2. نکات بعد از خرید ورق قطعات : بعد از خرید ممکن است برای تخلیه برخی از محصولات به تجهیزات خاصی مانند جرثقیل نیاز داشته باشید. البته برخی از محصولات بدون نیاز به ماشین آلات دیگر قابل تخلیه هستند اما بهتر است در این مورد هم از کارخانه قطعات اطلاعات مورد نیاز خود را کسب کنید.

قیمت ورق قطعات

برخی از عواملی که بر روی قیمت ورق سیاه قطعات تاثیر می گذارد شامل نوع ورق, ترکیب آلیاژهای مواد اولیه, روش تولیدی, ابعاد ورق, وزن ورق ها و نوسانات روزانه بازار ارز هستند.

جهت مطالعه بیشتر به ویکی پدیا مراجعه فرمایید.

آیا مفید بود ؟

بر روی ستاره ها کلیک نمایید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *