02168439

مشاوره رایگان قبل از خرید !

02168439

مشاوره رایگان قبل از خرید !

تفاوت میلگرد سبک و سنگین

تفاوت میلگرد سبک و سنگین

فهرست تفاوت میلگرد سبک و سنگین

تفاوت میلگرد سبک و سنگین

اصطلاحات فولاد سبک و فولاد سنگین اصطلاحات جهانی است که تعریف شده در زمینه مهندسی سازه یا ساخت و ساز نیستند. با این حال گاهی اوقات به طور غیر رسمی برای توصیف اجزا یا سازه های فولادی بر اساس اندازه, وزن یا کاربرد آنها استفاده می شود.

توجه به این نکته مهم است که تعاریف خاص میلگرد سبک و سنگین ممکن است بسته به صنعت,‌ کاربرد و منطقه جغرافیایی متفاوت باشد. (جهت مطالعه بیشتر به میلگرد حرارتی مراجعه نمایید)

تفاوت میلگرد سبک و سنگین
تفاوت میلگرد سبک و سنگین

در اینجا یک درک کلی از آنچه این اصطلاحات ممکن است دلالت کنند وجود دارد :

فولاد سبک (وزن سبک)

فولاد سبک معمولا به اجزا یا سازه های فولادی اطلاق می شود که در مقایسه با سیار عناصر فولادی نسبتا سبک هستند. اینها ممکن است شامل ورق های فولادی با گیج نازک, سیستم های قاب فولادی سبک وزن یا اعضای فولادی کوچکتر باشد.

(جهت مطالعه بیشتر به میلگرد ارزان در بازار مراجعه نمایید)

فولاد سبک (وزن سبک)
فولاد سبک (وزن سبک)

کاربرد فولاد سبک :

فولاد سبک اغلب در کاربردهایی که وزن یک فاکتور حیاتی است,‌ مانند ساخت و سازهای مسکونی برای اسکلت فلزی سبک,‌ سقف فلزی یا فولادی, ناودانی برای دیوارهای داخلی استفاده می شود. (جهت مطالعه بیشتر به مدیریت نوسان قیمت میلگرد مراجعه نمایید)

ساختار متغییر علاوه بر این سازه های زیر به دسته فولاد سبک تعلق دارند:

  • سازه های فولادی جدار نازک با نورد سرد
  • سازه های متشکل از قوطی و‌ لوله های گرد و غیره
  • ساختار متشکل از هر یک از اجزای فوق
کاربرد فولاد سبک
کاربرد فولاد سبک

سهولت جابجایی فولاد سبک :

حمل و نقل فولاد سبک در مقایسه با فولاد سنگین آسان تر است و برای کاربردهایی که سهولت نصب مهم است مناسب است. مثل: ورق های فولادی نازک مورد استفاده در سقف های فلزی یا سبک. ناودانی و مسیرهای فولادی که در قاب بندی دیوارهای داخلی استفاده می شود. (جهت خرید و بررسی به قیمت میلگرد مراجعه نمایید)

سهولت جابجایی فولاد سبک
سهولت جابجایی فولاد سبک

تفاوت میلگرد معمولی و میلگرد فولادی سبک :

میلگرد معمولی سطح دارای دنده های طولی و دنده های عرضی است که معمولا با دو دنده طولی و دنده عرضی به طور مساوی در امتداد طول پخش می شوند. شکل عرضی دنده ها مارپیچی, شاه ماهی و هلالی هستند. قطر اسمی در میلگرد های فولادی آجدار معادل قطر اسمی میلگردهای فولادی گرد صاف با سطح مقطع مساوی است. میلگردهای فولادی آجدار عمدتا تنش های کششی را در بتن تحمل می کنند. میلگردهای فولادی آجدار به دلیل عملکرد دنده ها,‌ ظرفیت اتصال بیشتری با بتن دارند. بنابراین می توانند نیروهای خارجی را بهتر تحمل کنند. میلگردهای فولادی آجدار به طور گسترده در سازه های مختلف ساختمانی به ویژه سازه های ساختمانی بزرگ,‌ سنگین و سبک جداره نازک و بلند استفاده می شود. (جهت مطالعه بیشتر به اسکلت بتنی مراجعه نمایید)

تفاوت میلگرد معمولی و میلگرد فولادی سبک
تفاوت میلگرد معمولی و میلگرد فولادی سبک

فولاد سنگین (وزن سنگین)

فولاد سنگین بیشتر در کارخانه های بزرگ مانند نیروگاه ها و ساختمان های بزرگ و کارخانه فرآوری استفاده می شود. فولاد سنگین به طور کلی به اجزا یا سازه های فولادی اطلاق می شود. که وزن قابل توجهی دارد. اینها معمولا اعضای فولادی بزرگتر و ضخیم تر هستند.

(جهت مطالعه بیشتر به چگونه می توان مانع خوردگی میلگردهای فولادی شد مراجعه نمایید)

فولاد سنگین (وزن سنگین)
فولاد سنگین (وزن سنگین)

کاربرد فولاد سنگین :

فولاد سنگین در کاربردهایی که استحکام و ظرفیت تحمل بار حیاتی است,‌ مانند ساخت پل ها,‌ ساختمان های بلند,‌ تاسیسات صنعتی و اجزای سازه ای بزرگ استفاده می شود. (جهت مطالعه بیشتر به میلگرد همبندی یا پیوند متساوی مراجعه نمایید)

کاربرد فولاد سنگین
کاربرد فولاد سنگین

ظرفیت باربری فولاد سنگین :

فولاد سنگین برای تحمل بارهای سنگین,‌ مقاومت در برابر نیروهایی مانند: باد و بارهای لرزه ای و ایجاد پایداری در سازه های بزرگ طراحی شده است. شامل تیرها و ستون های فولادی ضخیم مورد استفاده در ساخت آسمان خراش ها,‌ خرپاهای فولادی بزرگ برای پل ها و اسکلت های فولادی صنعتی باشد. (جهت مطالعه بیشتر به میلگرد کلاهک دار مراجعه نمایید)

توجه به این نکته مهم است که طبقه بندی فولاد به عنوان میلگرد سبک و سنگین می تواند بر اساس زمینه و استانداردهای مهندسی خاص متفاوت باشد. (جهت مطالعه بیشتر به میلگرد چیست مراجعه نمایید)

در مهندسی سازه فولاد معمولا بر اساس خواص ساختاری آن, از جمله مقاومت تسلیم,‌ مقاومت کششی و سایر مشخصات مکانیکی,‌ به جای وزن آن به تنهایی طبقه بندی می شود.

ظرفیت باربری فولاد سنگین
ظرفیت باربری فولاد سنگین

مهندسان هنگام انتخاب فولاد برای یک پروژه ساختمانی,‌ عوامل مختلفی از جمله الزامات سازه ای, ظرفیت باربری و مشخصات طراحی را به جای وزن آن در نظر می گیرند. انتخاب نوع و اندازه فولاد بر اساس نیازهای ساختاری پروژه برای اطمینان از ایمنی و دوام انجام می شود.

محاسبه وزن میلگرد سبک و سنگین

قبل از هر چی باید بدانیم به وضعیت پروژه چه سایز میلگرد و وزنی نیاز داریم و سپس با توجه به فرمول زیر می توانید وزن آن را محاسبه کنید.

(جهت مطالعه بیشتر به میلگرد ریشه یا انتظار مراجعه نمایید)

 

محاسبه وزن میلگرد سبک و سنگین
محاسبه وزن میلگرد سبک و سنگین

نحوه تحویل بار

وزن میلگردها را با توجه به میزان سفارش شما معمولا با باسکول های جاده ای یا باسکول توزین میلگرد اندازه می گیرند. حال زمان تحویل بار با توجه به فرمول وزن میلگرد و جدول وزن میلگرد محصول دریافتی را با وزنی که باید باشد و محاسبه کرده اید مطابقت داشته باشد. تا از کیفیت و درستی آن مطمئن شوید و متحمل هزینه اضافی نشوید. (جهت مطالعه بیشتر به زنگ زدایی میلگرد و تیرآهن مراجعه نمایید)

نحوه تحویل بار
نحوه تحویل بار

جهت مطالعه بیشتر به میلگرد  مراجعه فرمایید.

آیا مفید بود ؟

بر روی ستاره ها کلیک نمایید

تلگرام
واتس‌اپ
ایمیل
فیسبوک
توییتر
پرینت
مقالات مرتبط
ناودانی

ناودانی چیست ؟

ناودانی چیست ؟ کاربرد و انواع ناودانی مشخصات ناودانی از لحاظ جنس, ظاهر, وزن, ساختار

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *