آلیاژ 70cr2 چیست ؟ مشخصات و کاربرد آلیاژ 70cr2

آلیاژ 70cr2 چیست
در این مطلب میخوانید:

آلیاژ 70cr2 چیست ؟ مشخصات و کاربرد آلیاژ 70cr2

آلیاژ 70cr2 چیست ؟

آلیاژ 70cr2 چیست ؟ این آلیاژ را می توان ازجمله فولادهای فنری حساب کرد که ویژگی های قابل توجهی مانند مقاومت بالا در برابر ساییدگی دارد.

همچنین این نوع آلیاژ فولادی بسیار مستحکم است و در برابر ضربه بسیار مقاوم است. برای ساخت این آلیاژ از عناصر متفاوتی استفاده می شود که در ادامه به آنها می پردازیم. این نوع فولاد را با نام هایی مانند 1.2007 و فولاد سنگ شکن می شناسند.

این نوع فولاد در اندازه های متفاوتی تولید می شود که در ایران اغلب اندازه های60 , 70 و 80 میلی متری آن در بازار موجود است. در ادامه با مشخصات و کاربرد آلیاژ 70cr2 آشنا خواهید شد. (جهت مطالعه بیشتر به فولاد چیست مراجعه نمایید)

آلیاژ 70cr2 چیست
آلیاژ 70cr2 چیست

مشخصات آلیاژ 70cr2

از جمله مشخصات این آلیاژ می توانیم به عناصری که در ترکیب آن به کار رفته است اشاره کنیم. فولادهایی به این شکل ساخته می شوند که هنگام ذوب شدن آهن عناصر مختلف را با هم ترکیب می کنند و این آلیاژها را تولید می کنند. در ادامه می توانید با این عناصر آشنا شوید :

  • درصد کربن موجود در این آلیاژ فولادی 0.67 درصد است.
  • این آلیاژ دارای 0.62 درصد کروم است.
  • در ساختار این آلیاژ 0.25 درصد سیلیسیم وجود دارد.
  • در ترکیب این نوع فولاد 0.82 درصد عنصر منگنز به کار رفته است.

قیمت این نوع آلیاژ به دلیل فرآیند تولید پیچیده ای که دارد و همچنین نوسانات ارزی به شدت در حال تغییر است. از آنجایی که این آلیاژ در دسته فولاد های فنری قرار می گیرد بنابراین دارای خصوصیات این نوع فولادها است. برای مثال آلیاژ 70cr2 دارای استحکام مکانیکی بسیار بالا و خاصت الاستیسیته است. در برابر ضربه مقاومت بالایی از خود نشان می دهد و در برابر خوردگی تا حد زیادی مقاوم است. دلیل چنین ویژگی هایی هم وجود عناصر موجود در ترکیب این آلیاژ است. عناصری مانند کروم و سیلیسیم باعث ایجاد خاصیت فنری این آلیاژها می شوند.

مشخصات آلیاژ 70cr2
مشخصات آلیاژ 70cr2

کاربرد آلیاژ 70cr2

درک اینکه کاربرد آلیاژ 70cr2 چیست کار سختی نیست. همانطور که اشاره کردیم این فولادها دارای خاصیت فنری هستند, بنابراین اغلب از آنها برای ساخت فنرهای مختلف استفاده می شود. فنرهای متعددی در بازار وجود دارند که با استفاده از این آلیاژ ساخته می شوند. از جمله این فنرها می توانیم به انواع زیر اشاره کنیم :

  • فنرهای چندلایه
  • فنرهای پیچشی
  • فنرهای صفحه ای
  • فنرهای مخروطی

از این نوع آلیاژهای فولادی برای ساخت میلگرد هم استفاده می شود. این میلگردها کاربردهای زیادی در ساختمان سازی دارند. همچنین از آنها برای ساخت بلبرینگ و… استفاده می شود. (جهت خرید و بررسی به قیمت میلگرد مراجعه نمایید)

از دیگر کاربردهای این فولاد آلیاژی می توانیم به ساخت شمشیرهای مخصوص شمشیر بازی اشاره کنیم. دلیل استفاده از آلیاژ 70cr2 برای این کار مقاومت در برابر شکستگی در زمان خم شدن است. (جهت مطالعه بیشتر به فولاد آلیاژی مراجعه نمایید)

کاربرد آلیاژ 70cr2 
کاربرد آلیاژ 70cr2

تاریخچه ساخت فنر

در دهه 1300 فناوری فنر در ساخت ارابه مورد استفاده قرار می گرفت که ارابه دارای سیستم فنر کمک می کرد تا مسافت بیشتری را حرکت کند.

در سال 1478 لئوناردو داوینچی ترکیبی از فنرهای پیچشی را ابداع کرد قابلیتی بود که در فرمان خودرو و ساخت اولین خودرو کمک زیادی کرد. (جهت مطالعه بیشتر به ورق در خودرو سازی مراجعه نمایید)

در سال 1493 لئوناردو داوینچی از سیستم فنر پیچشی برای ساخت یک تپانچه سفارشی بود که امکان شلیک با یک دست را فراهم می کرد این ابداع فنر آغاز انقلابی در اسلحه بود.

مزایای آلیاژ 70cr2

  • این نوع فولاد در برابر ساییدگی مقاومت بسیار بالایی دارد و به همین دلیل هم استفاده از آن در محیط های سایشی بسیار رایج است.
  • قابلیت شکل پذیری آلیاژ 70cr2 در برابر حرارت بسیار مناسب است.
  • میزان سختی پذیری این آلیاژ بسیار بالا است.
  • به دلیل استحکام و مقاومت بالای این فولاد از آنها در ساخت گلوله استفاده می شود.
  • این نوع آلیاژ در برابر ضربه از خود مقاومت خوبی نشان می دهد.
مزایای آلیاژ 70cr2 
مزایای آلیاژ 70cr2

جهت مطالعه بیشتر به آلیاژ 70cr2 مراجعه فرمایید.

آیا مفید بود ؟

بر روی ستاره ها کلیک نمایید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *