گرانترین فلز دنیا

فهرست گرانترین فلز دنیا

گرانترین فلز دنیا

رادیوم (Radium) فلزی به شدت کمیاب و ارزشمند است به رنگ سفید درخشان و گرانترین فلز دنیا است. به قدری این فلز کمیاب است که در هر تن از پوسته زمین تنها حدود 1 هزارم گرم از این فلز وجود دارد.

توانایی قابل توجهی که این فلز دارد این است که در برابر خوردگی مقاومت بالایی دارد. از رادیوم به عنوان سوخت هسته ای استفاده می شود

یک انس (28 گرم) از رادیوم برابر با 4200 دلار می باشد. یعنی هر یک گرم رادیوم 150 دلار معامله می شود. (جهت مطالعه بیشتر به فلز چیست مراجعه نمایید)

رادیوم چیست
رادیوم چیست

تاریخچه فلز رادیوم

گران ترین فلز رادیوم در سال 1895 توسط ماری کوری و پیر کوری کشف شد. ماری کوری تکه از فلز اورانیوم را در کاغذ سفیدی گذاشت و سپس برروی یک نگاتیو فیلم نور ندیده ای گذاشت و فردای آن روز نگاتیو سیاه شده بود انگار که نور دیده باشد.

و فهمید که پرتوهایی از اورانیوم خارج شده که باعث سیاه شدن نگاتیو شده است. سپس همین کار را با سنگ پیچبلند (کانی که دارای رادیواکتیویته شدید می باشد.) و فردای آن نگاتیو با شدت بسیار بیشتری سیاه شد.

در نتیجه او فهمید عنصری بسیار رادیواکتیوتر از اورانیوم وجود دارد که بعد از جستجوی فراوان رادیوم را کشف کردند. و بعد از مدتی به عنوان عنصری رسمی شناخته شد.

در سال 1898 آکادمی علوم پاریس گزارشی با عنوان ( درباره ماده شدیدا رادیواکتیوی که در پیچبلند وجود دارد) منتشر کردند. و بعد از مدتها معلوم شد که عمر رادیوم نسبتا زیاد است و به سال 1600 می رسد.

اما واقعیت این که پرتوهای رادیوم می تواند بافتهای زنده را از بین ببرد به عنوان کشف مهم کوری ها بود و بعدها با پیشرفت تکنولوژی پزشکان دریافتند که با کمک رادیوم می توان غده ها و بافتهای بدخیم که موجب سرطان یا بیماری های پوستی و غدد ترشحی را از بین ببرند.

کشف رادیوم موجب دگرگونی در دانش بشر شد و منجر به شناخت و دستیابی به انرژی اتمی شد.

کاربرد فلز رادیوم

  • یک گرم رادیوم روزانه مقداری برابر با 0.0001 میلی گرم گاز رادون از خود ساطع می کند که در درمان سرطان ها موثر است.
  • رادیوم قبلا به صورت شب نما در ساعت بکار می رفته که امروزه به دلیل تاثیرات منفی رادیواکتیوی منسوخ شد.
  • رادیوم به عنوان یک منبع نوترونی با انرژی زیاد در مطالعات فیزیکی کاربرد دارد.
  • رادیوم که از بزرگترین عناصر می باشد که در منابع نوترونی به صورت ترکیبی بکار می رود.
کاربرد فلز رادیوم
کاربرد فلز رادیوم

ساختار فیزیکی و اتمی رادیوم

گرانترین فلز دنیا رادیوم یکی از سنگین ترین فلزات قلیایی خاکی می باشد. که بسیار رادیواکتیو بوده و از نظر شیمیایی به فلز باریم شباهت دارد. این فلز به صورت ترکیبی در اورانیوم یافت می شود.

گرانترین فلز دنیا رادیوم می تواند دمای بالاتر از دمای محیط را در خود نگه دارد. که با توجه به تشعشات آلفا و بتا و گامای رادیوم بسیار قابل توجه است. اگر رادیوم را در مجاورت برلیوم قرار دهیم نوترون تولید می کند. رادیوم در آب تجزیه شده و هیدرواکسید رادیوم می سازد که از باریم فراتر است.

ساختار فیزیکی و اتمی رادیوم
ساختار فیزیکی و اتمی رادیوم

گرانترین فلز دنیا رادیوم سمی بوده و به شدت رادیواکتیوی بوده و محصول تجزیه آن که رادون می باشد برای شش بسیار کشنده است. از آنجا که رادیوم با کلسیم در ارتباط است. و میتواند صدمات جدی را برای استخوان ایجاد کند. جهت مطالعه بیشتر به فلز رادیوم مراجعه فرمایید.

 

جهت مطالعه بیشتر به ویکی پدیا مراجعه فرمایید.

آیا مفید بود ؟

بر روی ستاره ها کلیک نمایید

تلگرام
واتس‌اپ
ایمیل
فیسبوک
توییتر
پرینت
مقالات مرتبط

2 پاسخ

  1. F.NIبا رش مشگی رادیوم یگ میله ۳۰ س چند درصد می‌تواند رادیوم داشته باشد وآیا تجزیه می‌شود وبه همین شگل قابل فروش است فلزی روشن ودرخشان در حالی که نیکل که بعد f آمده است شباهتی به نقره دارد یعنی کدر وتار

  2. آیا رادیم همان رودیوم است؟
    ساعت شبنما یا تسبیح شب نما یا برخی سنگ های شب نما دارای رودیوم هستند؟
    برای استخراج رودیوم و پلاتینیوم از الکترولیز اگزوز اتومبیل استفاده میشود؟ آیا این کاری خطرناک است بواسطه تشعشعات رادیواکتیو؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جدیدترین مقالات

فولاد سبز چیست

فولاد سبز چیست

فولاد سبز چیست؟ صنعت فولاد عامل مهمی در اقتصاد جهانی است. فولاد سبز تقریبا در

کربن زدایی در فولاد

کربن زدایی فولاد

کربن زدایی فولاد کربن زدایی زمانی اتفاق می افتد که اتم های کربن در سطح