بلوک هبلکس چیست؟

فهرست بلوک هبلکس چیست؟

بلوک هبلکس چیست؟

بلوک هبلکس نوعی مصالح ساختمانی جدید است که به سرعت در میان معماران و مهندسین ساختمانی محبوب شده است. هبلکس در واقع نوعی بتن هوادار اتوکلاوی (ACC) است که از ترکیب ماسه سیلیسی, آهک, سیمان, پودر آلومینیوم و آب تولید می شود. این مواد تحت دمای 200 درجه سانتی گراد و فشار 12 اتمسفر در اتوکلاو قرار می گیرند. مخلوط این مواد تحت فشار شدید بخار در اتوکلاو قرار می گیرد و پس از طی مراحل ویژه به شکل بلوک های هبلکس به بازار عرضه می شود. (جهت مطالعه به  برج توکیو مراجعه نمایید)

بلوک هبلکس
بلوک هبلکس

هبلکس یا ACC نوعی بتن دارای تخلخل (ناپیوسته) است که از ترکیب سیمان, آهک, سیلیس و پودر آلومینیوم ساخته می شود. این ماده پس از طی کردن مراحل ویژه به شکل بلوک های هبلکس به بازارهای مصالح ساختمانی عرضه می شود. واژه ACC مخفف عبارت Autoclaved Aerated Concrete به معنای بتن هوادهی اتوکلاوشده است. این ماده کاربردها, انواع, مزایا و معایبی دارد که در ادامه به توضیح هر کدام می پردازیم. (جهت خرید و بررسی به قیمت ورق روغنی مراجعه نمایید)

انواع دیوارهای هبلکس

بلوک های ACC انواع مختلفی دارند که هر کدام برای کاربردهای متفاوتی استفاده می شوند. ویژگی های خاص هر بلوک در جدولی به نمایش گذاشته می شوند. هر دیوار مزایا و معایب خود را دارد که باید متناسب با موقعیت, کاربرد, شرایط محیطی و بودجه نوع مناسب با نیازتان را تهیه کنید. برای مثال, اگر عایق بودن در برابر صوت و حرارت برایتان مهم است, توصیه می کنیم دیوار هبلکس سوراخ دار را بخرید زیرا نسبت به سایر دیوارها, قابلیت و کارایی بهتری دارد. اما اگر بودجه محدودی دارید, باید هبلکس معمولی تهیه کنید.

انواع دیوارهای هبلکس
انواع دیوارهای هبلکس

کاربردهای دیوار هبلکس

به طور کلی, دیوارهای هبلکس از هر نوعی که باشند, کاربردهای زیادی دارند. برخی از مهم ترین کاربردهای آن عبارتند از:

1. دیوارچینی داخلی در ساختمان های مسکونی, تجاری و صنعتی: به دلیل وزن سبک, قابل سوراخکاری و برش, عایق حرارتی و صوتی.

2. دیوارچینی خارجی در ساختمان های صنعتی, مسکونی و تجاری: به خاطر مقاومت بالا در برابر آتش سوزی و عایق بودن در برابر صدا و حرارت.

3. عایق سازی دیوارها, سقف, کف و… (جهت خرید و بررسی به قیمت ورق سیاه مراجعه نمایید)

کاربردهای دیوار هبلکس
کاربردهای دیوار هبلکس

معایب بلوک هبلکس

  1. مقاومت فشاری کم: بزرگترین عیب بلوک هبلکس, ضعف آن در داشتن مقاومت فشاری کافی است. عدم استحکام, قدرت و پایداری مناسب این مصالح ساختمانی باعث شده که نتواند تحت فشارهای جانبی مستحکم باقی بماند.
  2. اتصال به سازه غیرقابل نفوذ نیست: بلوک هبلکس نسبت به مصالح دیگری چون پنل های سه بعدی, خاصیت انعطاف پذیری و صلبیت کمتری دارد و همین موضوع باعث شده که بلوک هبلکس در مقایسه با مصالح دیگر اتصال پذیری کمتری به سازه داشته باشد.
  3. هزینه تولید بالا: به دلیل وجود سیلیس به عنوان ماده اصلی در بلوک سبک هبلکس, استخراج این عنصر و همچنین فرآیندی که برای استفاده در بلوک هبلکس طی می شود, پروسه پرهزینه ای محسوب می شود. (جهت خرید و بررسی به قیمت میلگرد مراجعه نمایید)
  4. طولانی بودن فرآیند ساخت و تولید: متریال هبلکس یک فرآیند طولانی را طی می کند تا به شکل نهایی درآید. از استخراج سیلیس و آلومینیوم گرفته تا ترکیب و متخلخل سازی و همچنین قالب بندی و پخت بلوک هبلکس, همگی این مراحل به هزینه و نیروی کار زیادی نیاز دارد.
معایب بلوک هبلکس
معایب بلوک هبلکس

مزایای بلوک هبلکس

  1. سبک بودن: وزن کم بلوک هبلکس (حدود 550 تا 600 کیلوگرم در هر متر مکعب) باعث سهولت در حمل و نقل و جابه جایی و به کارگیری این مصالح ساختمانی شده است.
  2. مقاومت بالا در مقابل دما و حرارت: بلوک هبلکس به خاطر ترکیبات و نحوه پخت و متخلخل سازی, مقاومت بالایی در مقابل دما و حرارت دارد.
  3. ایمنی در برابر زلزله: به دلیل نوع متریال و بافت و وزن پایین, بلوک هبلکس در برابر زلزله ایمنی ایجاد می کند.
  4. مقاومت در برابر یخ زدگی و آتش گرفتگی: بلوک هبلکس در برابر سرمازدگی و آتش گرفتگی مقاومت بالایی دارد.
  5. سرعت بالا در اجرا: به دلیل سبک بودن و اتصال بلوک ها به وسیله چسب مخصوص, نصب و اجرای بلوک هبلکس در پروژه های ساختمانی با سرعت بالایی انجام می شود.
  6. قابلیت سوراخ کاری, میخ زنی و برش کاری: این ویژگی باعث می شود که امکان استفاده از بلوک هبلکس در اندازه و ابعاد مختلف و همچنین تعبیه میخ و ابزار اتصال در آن وجود داشته باشد. (جهت مطالعه بیشتر به مش بندی چیست مراجعه نمایید)
  7. قابلیت بازیافت قطعات شکسته: بلوک هبلکس در صورت شکسته شدن, قابلیت استفاده مجدد را به مصرف کننده می دهد.
  8. عایق صوتی: این ویژگی اهمیت زیادی در آپارتمان سازی و ساخت مراکز صنعتی پر سر و صدا دارد.
  9. قابلیت سفارشی سازی: بلوک هبلکس را می توان در ابعاد و اندازه های مختلف و طبق سفارش مصرف کننده برش داد.
  10. حمل و نقل آسان: وزن کم و نوع بسته بندی بلوک هبلکس باعث سهولت در روند حمل و نقل این مصالح ساختمانی شده است.
مزایای بلوک هبلکس
مزایای بلوک هبلکس

ابعاد بلوک هبلکس

ابعاد بلوک سبک هبلکس از جمله فاکتورهای مهمی است که می تواند بر روی قیمت این محصولات تأثیر مستقیمی داشته باشد. تنوع بسیار زیادی در ابعاد وجود دارد و هرکدام دارای شکل و ساختار گوناگونی هستند. اندازه بلوک هبلکس تأثیر مستقیمی بر خواص و کاربردهای آن دارد. بلوک های هبلکس با ضخامت بالا مقاومت بیشتری در برابر فشار و بارهای عمودی دارند و همچنین عایق بندی حرارتی و صوتی بهتری ارائه می دهند. (جهت مطالعه بیشتر به بتن سبک مراجعه نمایید)

بلوک های هبلکس با ارتفاع 25 سانتی متر و طول 60 سانتی متر ساخته می شوند و ضخامت آن ها بین 7.5 تا 30 سانتی متر متغیر است. این ابعاد تأثیر زیادی بر هزینه ها و سرعت اجرای پروژه دارند و بر اساس نیاز و درخواست مشتری قابل تغییر هستند. (جهت خرید و بررسی به قیمت تیرآهن مراجعه نمایید)

ابعاد بلوک هبلکس
ابعاد بلوک هبلکس

در نهایت, با توجه به مزایا و معایب بلوک هبلکس, استفاده از این مصالح ساختمانی به دلیل ویژگی های مثبت فراوان آن, در ساخت و ساز بسیار مورد توجه قرار گرفته است. ویژگی هایی مانند سبک بودن, مقاومت در برابر حرارت و زلزله, و عایق بودن در برابر صدا و حرارت, از جمله مزایای برجسته بلوک هبلکس هستند که آن را به یکی از بهترین گزینه ها برای دیوارسازی ساختمان ها تبدیل کرده اند. (جهت مطالعه بیشتر به بتن بازیافتی مراجعه نمایید)

جهت مطالعه بیشتر به ویکی پدیا مراجعه فرمایید.

آیا مفید بود ؟

بر روی ستاره ها کلیک نمایید

تلگرام
واتس‌اپ
ایمیل
فیسبوک
توییتر
پرینت
مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *