جدول وزن تیرآهن در تمام سایزها

فهرست جدول وزن تیرآهن در تمام سایزها

جدول وزن تیرآهن در تمام سایزها

محاسبه وزن تیرآهن یکی از مهم ترین پارامترهای مهندسی سازه است زیرا در ساخت بناهای چند طبقه و وزن ساختمان به خصوص سقف اهمیت ویژه ای دارد. برای تحمل بار وارده به این پروفیل ساختمانی و جلوگیری از خمش سقف (در دهانه 4 الی 6 متر), لازم است ضمن حفظ مقاومت, تا جای ممکن وزن آن نیز سبک باشد.

با توجه به اهمیت این مقاطع فولادی در سد سازی, پل سازی و ساختمان های چند طبقه, در ادامه این نوشته از دانشنامه اصفهان آهن, جدول وزن تیرآهن ها بررسی می شود. وزن این محصول به طور مستقیم در قیمت روز تیرآهن تأثیرگذار است و آشنایی با انواع مختلف آن کمک زیادی به انتخاب محصول مناسب می کند.

وزن تیرآهن تأثیر مستقیمی بر کیفیت و قیمت آن دارد؛ بنابراین برای خرید تیرآهن باید با مجموعه ای از اطلاعات فنی و استانداردها در مورد این مقطع فولادی, به ویژه جدول وزن تیرآهن, آشنا باشید. هم چنین, در کنار استفاده از جدول وزنی, می توانیم از جدول اشتال و فرمول محاسبه وزن برحسب چگالی برابر با 8.1 گرم بر سانتی متر مکعب, طول و اندازه سطح مقطع هر تیرآهن نیز استفاده کنیم. محاسبه و توجه به وزن استاندارد تیرآهن به شما کمک می کند که علاوه بر انتخاب درست بر اساس کیفیت, بتوانید برآورد دقیق تری از هزینه پروژه خود داشته باشید. (جهت مطالعه بیشتر به اجرای راه پله با تیرآهن مراجعه نمایید)

جدول وزن تیرآهن بر اساس نوع محصول

جدول وزن تیرآهن مهم ترین ابزاری است که اطلاعات کاربردی محصول را در اختیار عوامل پروژه قرار می دهد. این جدول حاوی اطلاعاتی است که در تشخیص کیفیت تیرآهن خریداری شده نقش بسیار مؤثری دارد. هرچه اطلاعات تیرآهنی که تهیه می کنید به این اطلاعات نزدیک تر باشد, کیفیت آن بالاتر خواهد بود. از آنجایی که تیرآهن در انواع مختلفی تولید می شود, جدول وزن هر کدام نیز جدا بوده و اطلاعات متفاوتی دارد.

(جهت مطالعه بیشتر به قیمت تیرآهن و عوامل موثر مراجعه نمایید)

رایج ترین دسته بندی انواع تیرآهن عبارت اند از:

  • تیرآهن IPE
  • تیرآهن INP
  • تیرآهن IPB
  • لانه زنبوری
  • تیرآهن دوبل
  • تیرآهن بال پهن

کاربردهای تیرآهن

تیرآهن ها در ساختمان سازی به شکل های مختلفی استفاده می شوند:

  • ستون ها
  • خرپاها
  • نعل درگاه ها
  • تیرهای پوشش سقف
  • پل های لانه زنبوری

برای اطلاع از قیمت تیرآهن IPE, INP و IPB با ما تماس بگیرید.

جدول وزن تیرآهن IPE

تیرآهن IPE که مخفف I Profile Europeennes است, نوعی تیرآهن با بال نیم پهن است که مطابق با استانداردهای اروپایی تولید می شود. این نوع تیرآهن به دلیل شکل ظاهری شبیه به حرف I انگلیسی, به تیرآهن I نیز معروف است. برای اسکلت بندی ساختمان ها, پل سازی, ساخت خرپا, ساخت سوله و ساخت ماشین آلات می توان از این نوع تیرآهن استفاده کرد. اما در نهایت انتخاب تیرآهن IPE مناسب برای هر پروژه به عواملی مانند بار مورد انتظار, دهانه سازه و بودجه بستگی دارد.

جدول وزن تیرآهن IPE

جدول وزن تیر آهن
سایز وزن شاخه ۱۲ متری
تیرآهن 12 اصفهان – تهران 120
تیرآهن 12 اصفهان – کارخانه 120
تیرآهن 14 اصفهان – تهران 155
تیرآهن 14 اصفهان – کارخانه 155
تیرآهن 14 فایکو – تهران 130
تیرآهن 16 اصفهان – تهران 200
تیرآهن 16 اصفهان – کارخانه 200
تیرآهن 16 فایکو – تهران 180
تیرآهن 18 اصفهان – تهران 230
تیرآهن 18 اصفهان – کارخانه 230
تیرآهن 18 فایکو – تهران 210
تیرآهن 20 اصفهان – تهران 270
تیرآهن 20 اصفهان – کارخانه 270
تیرآهن 20 فایکو – تهران 240
تیرآهن 22 اصفهان – تهران 320
تیرآهن 22 اصفهان – کارخانه 320
تیرآهن 22 فایکو – تهران 310
تیرآهن 24 اصفهان – تهران 370
تیرآهن 24 اصفهان – کارخانه 370
تیرآهن 24 فایکو – تهران 350
تیرآهن 27 اصفهان – تهران 440
تیرآهن 27 اصفهان – کارخانه 440
تیرآهن 30 اصفهان – تهران 500
تیرآهن 30 اصفهان – کارخانه 500

جدول وزن تیرآهن هاش بال پهن (HEB – IPB)

تیرآهن هاش یا تیرآهن IPB که در بازار با نام تیرآهن بال پهن نیز شناخته می شود, نوعی تیرآهن با بال های هم اندازه و ضخیم تر نسبت به تیرآهن های IPE و INP است. این نوع تیرآهن به دلیل شکل ظاهری شبیه به حرف H انگلیسی, به تیرآهن H نیز معروف است. بال های ضخیم و هم اندازه, مقاومت بسیار بالا در برابر خم شدن و مناسب برای دهانه های بلند می باشد. (جهت مطالعه بیشتر به تیرآهن هاش مراجعه نمایید)

جدول وزن تیرآهن هاش (HEA – IPBL)

تیرآهن هاش یا تیرآهن بال پهن (IPB) که در بازار با نام تیرآهن HEA نیز شناخته می شود, نوعی تیرآهن با بال های هم اندازه و ضخیم تر نسبت به تیرآهن های IPE و INP است. این نوع تیرآهن به دلیل شکل ظاهری شبیه به حرف H انگلیسی, به تیرآهن H نیز معروف است. بال های ضخیم و هم اندازه, ارتفاع بیشتر و وزن بیشتر از مشخصات اصلی این محصولات هستند.

جدول وزن تیرآهن بر اساس کارخانه

تیرآهن یکی از مقاطع اصلی و حیاتی در ساختمان سازی است؛ که توسط کارخانه های بزرگ کشور مانند ذوب آهن, فایکو, ظفر بناب, گروه ملی و احرامیان تولید و به بازار عرضه می شود. هر چه وزن تیرآهن یک کارخانه, به وزن استاندارد آن در جدول های بالا نزدیک تر باشد, یعنی از کیفیت بالاتری برخوردار است. در جدول زیر می توانید وزن تیرآهن هر یک از کارخانه های بزرگ کشور را ببینید و با جداول بالا مقایسه کنید.

(جهت مطالعه بیشتر به مقایسه تیرآهن اصفهان و اهواز مراجعه نمایید)

جدول وزن تیرآهن در انواع مختلف

در ادامه به بررسی جداول وزن انواع تیرآهن ها می پردازیم. این جداول به شما کمک می کنند تا وزن تیرآهن مورد نیاز خود را بر اساس نوع و ابعاد دقیق آن محاسبه کنید.

فرمول محاسبه وزن انواع تیرآهن

تیرآهن ها در انواع متنوعی تولید می شوند, که کاربردی ترین آنها IPN, IPB, IPE و تیرآهن لانه زنبوری (برش و جوش مجدد تیراهن ها) هستند. در ادامه این بخش فرمول محاسبه وزن هر کدام از این محصولات به تفکیک معرفی شده اند. به خاطر داشته باشید که در تمامی فرمول ها, به اطلاعات جدول اشتال تیرآهن قطعا نیاز پیدا می کنید. (جهت خرید و بررسی به قیمت تیرآهن مراجعه نمایید)

فرمول محاسبه وزن تیرآهن IPE

برای محاسبه وزن این محصول, با استفاده از مشخصات ابعادی و هندسی آن می توان از فرمول زیر استفاده کرد.

فرمول تیرآهن به متر × وزن یک متر (از جدول اشتال) = وزن تیرآهن IPE

فرمول محاسبه تیرآهن دوبل (IPB)

این محصولات نه تنها به عنوان تیرک های پوشش دهانه سقف ها, بلکه به عنوان ستون نیز مورد استفاده قرار می گیرند. تیرآهن H مطلوب ترین مقطع برای ساخت ستون است و با جوش دادن دو تیر موازی به هم , می توان ستونی با عنوان تیردوبل تولید کرد.
محاسبه وزن تیر دوبل نیز حائز اهمیت است, زیرا با افزایش طبقات نیروی وارده به ستون طبقه اول افزایش می یابد. در محاسبه وزن سازه فولادی می توان ابتدا از فرمول زیر برای به دست آوردن وزن تیر دوبل کمک گرفت.

(طول تیرآهن IPB x 2) × وزن یک متر (از جدول اشتال) = وزن نهایی تیرآهن دوبل

در این مقاله به بررسی جداول وزن تیرآهن های متنوع پرداختیم. مهم ترین کاربرد و مزیت استفاده از اطلاعات این جداول, تشخیص کیفیت محصول و برآورد قیمت آن است. با در دست داشتن اطلاعات دقیق از وزن تیرآهن, می توانید پروژه های خود را با دقت بالاتری برنامه ریزی و اجرا کنید. همچنین, آشنایی با استانداردها و فرمول های محاسبه وزن, به شما کمک می کند تا محصول مناسب با نیازهای خاص خود را انتخاب کنید و از کیفیت و استحکام سازه خود اطمینان حاصل نمایید. (جهت مطالعه بیشتر به تفاوت تیرآهن H وارداتی و ایرانی مراجعه نمایید)

برای انتخاب صحیح تیرآهن, حتماً به نیازهای پروژه خود و مشاوره با متخصصان ساخت و ساز توجه کنید. اگر به اطلاعات بیشتر یا راهنمایی در خصوص انتخاب تیرآهن نیاز دارید, می توانید با کارشناسان ما تماس بگیرید.

جهت مطالعه بیشتر به تیرآهن چیست مراجعه فرمایید.

آیا مفید بود ؟

بر روی ستاره ها کلیک نمایید

تلگرام
واتس‌اپ
ایمیل
فیسبوک
توییتر
پرینت
مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *