02168439

مشاوره رایگان قبل از خرید !

02168439

مشاوره رایگان قبل از خرید !

روش بازیافت و استفاده مجدد از بتن

روش بازیافت و استفاده مجدد از بتن

فهرست روش بازیافت و استفاده مجدد از بتن

روش بازیافت و استفاده مجدد از بتن

بازیافت بتن

بتن یکی از پرمصرف ترین و شناخته شده ترین مواد در جهان است که تاثیرات زیادی بر انسان و محیط زیست دارد. امروزه محیط زیست به موضوعی مهم در جوامع بشری تبدیل شده و صنعت بتن نیز از جمله صنایعی است که اثرات زیادی بر محیط زیست دارد. اخیرا برای تولید بتن راهکارهایی ارائه شده که سازگاری مناسبی با محیط زیست و مبانی توسعه پایدار داشته باشد. در کشورهای صنعتی با تحولاتی که در ارتقای سطح تکنولوژی بتن به وجود آمده, گام های مؤثری در این ارتباط برداشته شده است.

(جهت خرید و بررسی به قیمت میلگرد مراجعه نمایید)

مزایای بازیافت بتن

برای ساخت بعضی از سازه های بتنی در ابتدای کار باید تخریب انجام شود که شامل دیوار, پایه بتنی, پیاده رو و… است. با انجام عملیات تخریب, مقداری نخاله بتن باقی می ماند که بهتر است بازیافت شود. مزایای بازیافت بتن عبارتند از: (جهت مطالعه بیشتر به عیار بتن مراجعه نمایید)

مزایای بازیافت بتن
مزایای بازیافت بتن

بازیافت بتن به کاهش ضایعات ساختمانی و افزایش عمر محل های دفن زباله کمک می کند و هزینه های دفع را کاهش می دهد. همچنین هزینه های حمل و نقل را کاهش می دهد زیرا بتن معمولا در مناطق نزدیک به محل تخریب بازیافت می شود. سازندگانی که به دنبال گواهینامه LEED هستند, می توانند برای استفاده از بتن بازیافتی امتیاز دریافت کنند. در برخی موارد, فرصت های شغلی جدیدی در فعالیت های بازیافت به وجود می آید که در غیر این صورت وجود نداشت. (جهت مطالعه بیشتر به بتن سبک مراجعه نمایید)

بتن چگونه بازیافت می شود؟

بتن با استفاده از تجهیزات خردکن صنعتی با گیره و ضربه گیر بزرگ بازیافت می شود. پس از شکستن بتن, معمولا از طریق یک ضربه گیر ثانویه عبور داده می شود و سپس برای حذف خاک و ذرات و جداسازی سنگدانه بزرگ و کوچک غربال می شود. فرایندها و تجهیزات اضافی مانند شناور آب, جداکننده ها و آهن ربا نیز ممکن است برای حذف عناصر خاص از بتن خرد شده استفاده شوند. یک روش جایگزین پودر کردن بتن است, اما این همیشه بهترین گزینه نیست زیرا تکمیل فرایند جداسازی را سخت تر می کند و ممکن است آلودگی بیشتری را از محصولات جانبی کوچکتر به جا بگذارد. (جهت خرید و بررسی به قیمت تیرآهن مراجعه نمایید)

بتن چگونه بازیافت می شود؟
بتن چگونه بازیافت می شود؟

تجهیزات مورد استفاده برای بازیافت بتن

هنگام در نظر گرفتن بازیافت بتن به عنوان یک گزینه, باید گزینه های موجود برای خرد کردن بتن را نیز ارزیابی کنید. کاربردی ترین راه حل می تواند یک سنگ شکن قابل حمل باشد که می تواند به مکان ها یا پروژه های مختلف منتقل شود. مواردی که هنگام انتخاب تجهیزات پردازش باید در نظر گرفته شوند, عبارتند از: (جهت مطالعه بیشتر به میلگرد بازالتی مراجعه نمایید)

کاربرد بتن بازیافتی

• سنگ فرش نفوذپذیر: بتن شکسته به عنوان سطحی متخلخل برای پیاده روها و مسیرهای رانندگی استفاده می شود.
• روکش آسفالت جدید: طی فرایندی به نام روبالیزاسیون, بتن قدیمی به عنوان لایه پایه برای روکش آسفالت استفاده می شود.
• مواد اولیه بستر: بتن خرد شده جایگزین خوبی برای شن در گودال های زیرزمینی است.
• سنگدانه برای بتن جدید: بتن خرد شده می تواند جایگزین سنگدانه های بکر شود.
• کنترل فرسایش: قطعات بتن خرد شده می توانند به کنترل فرسایش سواحل کمک کنند.
• محوطه سازی: بتن خرد شده جایگزین سنگ رودخانه یا سایر سنگ ریزه ها می شود.
• پر کردن گابیون های سیمی: قفس های سیمی پر شده با بتن خرد شده می توانند دیوارهای تزئینی و حائل ایجاد کنند.
• زیستگاه های صخره های اقیانوسی: قطعات بتن در ساحل به عنوان پایه صخره های جدید قرار می گیرند.

کاربرد بتن بازیافتی
کاربرد بتن بازیافتی

اهمیت استفاده مجدد از بتن

تخریب سازه ها باعث تولید زباله زیادی می شود. دفن یا دفع بتن موجب آلودگی محیط زیست می شود, لذا بازیافت بتن اهمیت زیادی دارد. این عمل باعث کاهش آلودگی, صرفه جویی در فضای دفن زباله, ایجاد اشتغال, کاهش ضایعات و هزینه های انتقال می شود. (جهت مطالعه بیشتر به بلوک هبلکس مراجعه نمایید)

تفاوت بتن های بازیافتی با بتن تازه

تفاوت بتن های بازیافتی با بتن تازه
تفاوت بتن های بازیافتی با بتن تازه

نتیجه

بتن به عنوان پرمصرف ترین مصالح ساختمانی, نقش اساسی در ساخت و سازها و توسعه کشورها دارد. مهندسی بتن به دلیل تاثیرات جدی بر محیط زیست اهمیت زیادی دارد. کاهش تولید نخاله های بتنی منجر به صرفه جویی اقتصادی و حفظ محیط زیست می شود. بازیافت بتن باعث کاهش استخراج مواد اولیه از طبیعت, کاهش تخریب و آلودگی های زیست محیطی و کاهش گازهای گلخانه ای می شود. بازیافت نخاله های بتنی و استفاده مجدد از آنها گامی مؤثر در جهت توسعه پایدار است.

جهت مطالعه بیشتر به ویکی پدیا مراجعه فرمایید.

آیا مفید بود ؟

بر روی ستاره ها کلیک نمایید

تلگرام
واتس‌اپ
ایمیل
فیسبوک
توییتر
پرینت
مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *