مقاوم سازی ساختمان با فولاد پر مقاومت (HSS)
قانون مقاوم سازی ساختمان
کشور ایران از جمله کشورهایی است که در زمان های متفاوت با انواع بلایای طبیعی مانند زلزله, سیل, و طوفان های شنی مقابله کرده است. این نیروهای طبیعی خسارات زیادی به جان و مال مردم وارد کرده اند. برای مقابله و کاهش خسارات ناشی از این بلایا, باید با عناصر تشکیل دهنده ساختمان ها از جمله میلگرد, تیرآهن و سایر اجزا آشنا شویم. مهندسان و دانشمندان با هر زلزله به شناخت و درک بهتری از رفتار ساختمان ها می رسند و نظریه های خود را مداوم بررسی و اصلاح می کنند. شناخت تدریجی اجزای سازه ها و بررسی رفتار آن ها در برابر زلزله به بهبود آیین نامه های ساختمانی کمک می کند. (جهت مطالعه به هوشمند سازی ساختمان مراجعه نمایید)
طراحی عملکردی سازه ها در برابر زلزله با توجه به کاربری مورد نیاز آن ها از جمله موارد مورد توجه مهندسین و پژوهشگران است. در مهندسی زلزله بر اساس عملکرد, هدف اصلی یافتن راهکارهای علمی برای بهینه سازی سازه هاست که منجر به تصمیم گیری آگاهانه در زمینه خطرپذیری لرزه ای توسط کارفرمایان می شود. (جهت مطالعه بیشتر به فناوری سوپر فریم مراجعه نمایید)
زلزله چگونه ایجاد می شود؟
زمین از چندین صفحه و لایه تشکیل شده که سطحی ترین لایه آن, خشکی ها و دریاها هستند. این صفحات در حال حرکت هستند و هنگامی که با یکدیگر مماس می شوند, لرزه های بزرگی ایجاد می کنند. آزاد شدن انرژی های درونی زمین نیز یکی دیگر از عوامل وقوع زلزله است. این انرژی ها به دنبال مسیری برای تخلیه می گردند و سنگ هایی که در مسیر قرار گرفته اند را تخریب می کنند. میزان تخریب بناها و تاسیسات ناشی از زلزله به عوامل متعددی بستگی دارد, از جمله اندازه گسل, نوع حرکت آن, عمق و فاصله با مناطق مسکونی.
(جهت مطالعه بیشتر به فولاد تندبر مراجعه نمایید)
چرا به روش های مقاوم سازی ساختمان در برابر زلزله نیاز داریم؟
ساختمان ها به طور معمول برای مقاومت در برابر نیروهای عمودی مانند گرانش و وزن طراحی شده اند, اما زلزله باعث ایجاد نیروهای افقی به سازه می شود. این نیروهای افقی دیوارها, کف ها, ستون ها و تیرها را به ارتعاش در می آورند و فشار شدیدی بر سازه وارد می کنند که می تواند منجر به فروپاشی ساختمان شود. برای مقابله با این نیروها, باید نقاط ضعف موجود در سازه ها شناسایی و برطرف شوند. (جهت مطالعه بیشتر به علت کاهش صادرات فولاد چین مراجعه نمایید)
روش های مقاوم سازی ساختمان در برابر زلزله
روش های متعددی برای مقاوم سازی سازه ها وجود دارد که شامل:
انتخاب شکل و فرم مناسب برای سازه
انتخاب شکل و فرم مناسب برای سازه ها در برابر زلزله بسیار مهم است. اصول کلی شامل سادگی, تقارن, عدم دراز و کشیده بودن در سطح یا ارتفاع, توزیع مقاومت یکنواخت و پیوسته, و ارتباط سختی با خواص خاک زیرین سازه است. ساده ترین سازه ها بیشترین شانس آسیب پذیری را دارند زیرا مهندسان درک بهتری از رفتار زلزله ای سازه های ساده دارند و اطلاعات بیشتری در مورد رفتار دینامیکی اتصالات آن ها موجود است. (جهت خرید و بررسی به قیمت تیرآهن مراجعه نمایید)
مصالح مناسب برای مقاومت در برابر زلزله
بهترین مصالح برای مقاومت در برابر زلزله باید دارای خواصی چون خاصیت جذب انرژی و تغییر شکل خمیری زیاد, نسبت مقاومت به وزن بالا, همگن بودن, مقاومت یکسان در دو جهت عمود بر هم, و امکان ایجاد اتصالات با مقاومت کامل باشند. (جهت مطالعه بیشتر به حد مجاز نشست ساختمان مراجعه نمایید)
مراحل تقویت انواع ساختمان ها
مراحل تقویت ساختمان ها شامل تعیین خصوصیات لرزه ای سازه موجود, تعیین میزان تقویت لازم, طرح مقدماتی, انتخاب تکنیک تقویت, کارهای آزمایشگاهی, تخمین میزان مقاومت اضافه شده, آرایش اعضای اضافه شده, محاسبه خصوصیات دینامیکی, برآورد اثرات تقویت, مقایسه و تایید طرح تقویت, و اجرای طرح تقویت است.
(جهت مطالعه بیشتر به پدیده سوختن فولاد مراجعه نمایید)
مزایای استفاده از فولاد پر مقاومت در ساخت و ساز
استفاده از فولادهای ساختمانی در ساخت و ساز دارای مزایای بسیاری است که شامل
با رعایت اصول و استفاده از مصالح مناسب, می توان ساختمان های مقاوم در برابر زلزله و سایر بلایای طبیعی ساخت و ایمنی افراد و اموال را تضمین کرد.
جهت مطالعه بیشتر به ویکی پدیا مراجعه فرمایید.
آیا مفید بود ؟
بر روی ستاره ها کلیک نمایید